Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, marți, la Digi FM, că România va vinde surplusul de vaccinuri anti-COVID, iar până săptămâna viitoare va fi adaptată legislația în acest sens. Țara noastră primește săptămânal peste un milion de doze, iar trei dintre cele patru vaccinuri aprobate au perioadă de valabilitate de 6-7 luni.

Doar vaccinul de la Johnson&Johnson poate fi stocat pentru o perioadă de maximum 2 ani.

De altfel, ministrul Sănătății a precizat că acest vaccin nu va fi vândut sau donat.

Campania de vaccinare înaintează tot mai lent în România. În ultima zi, sub 50.000 de persoane au fost imunizate, dintre care doar puțin peste 17.000 cu prima doză.

Aproape jumătate din centrele de vaccinare au activitate la sub 50% din capacitate. În aceste condiții, coordonatorul campaniei naționale, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că unele centre își vor scurta programul de lucru sau chiar vor fi închise.

Valeriu Gheorghiță mai afirmă că problema legată de intenția de vaccinare a românilor pornește de lipsa de încredere în autoritate în general. (g4media.ro)

Articolul precedentPNRR: Românii care lucrează în gospodărie pentru alţii vor plăti taxe statului, din 2023. Câţi bani le mai rămân “în mână”
Articolul următorLa Oradea, Primăria ar vrea să suprataxeze și moartea!