Președintele PSD Marcel Ciolacu și managerul de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare, Mihai Tudose i-au răspuns miercuri lui Rareș Bogdan, care de câteva zile continuă să vorbească despre o eventuală ieșire a PNL de la guvernare.

Ciolacu l-a numit iresponsabil și mitocan, considerând că doar încearcă să acopere scandalul iscat după ce s-a dus la piață cu un ceas Rolex la mână.

„Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun guvern”, a afirmat, miercuri seară, la Antena3, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat: „Categoric, dacă cineva va ieşit din această coaliţie eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni, fără nicio reţinere”.

Întrebat despre afirmaţiile lui Rareş Bogdan potrivit cărora nu mai suportă PSD şi ar ieşi de la guvernare, Ciolacu a afirmat: „Noi am stat în şedinţa de coaliţie de luni aproape cinci ore (…) Atât timp cât cinci ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă (…) şi după câteva ore ieşi în spaţiul public încercând să acoperi un gest nefericit – că mergi cu ceas de 30.000 de euro (potrivit lui Bogdan, ceasul costă 10.000 de euro, n.red.) la piaţă să cumperi pătrunjel…să dinamitezi o coaliţie, numai cu ştiri false, încât să acoperi ştirea despre tine, înseamnă că eşti…iresponsabil (…) Înseamnă că eşti mitocan”.

Tudose: Ciucă nu a pus nicio condiție la buget și pune Rareș Bogdan. Speră ca PNL să mai existe în 2024

Tot la Antena3 a comentat subiectul și Mihai Tudose, care a spus că este absurd să vină Rareș Bogdan cu condiții la buget când șeful său de partid, Nicolae Ciucă, nu a pus niciuna.

„Noi n-avem niciun protocol de colaborare cu Rareş Bogdan, noi avem cu PNL-ul, iar domnul Rareş Bogdan nu este PNL. Poate anumite filme la care se uită îi dăunează. Dacă omul este în campanie electorală proprie, îi doresc succes să se afirme. Pune el condiţii la buget. Preşedintele partidului lui nu a pus nicio condiţie la buget şi e inacceptabil aşa ceva”, a declarat Mihai Tudose.

Acesta a precizat că nu o să crească taxele la populaţie. Întrebat despre criticile constante ale unor liberali, care le sunt colegi de guvernare, Tudose a afirmat: „Da, dar nu ne-am căsătorit cu ei din dragoste”

Tudose a declarat, de asemenea, că, deocamdată, „căsătoria din interes” cu PNL funcţionează: „Cu cine vreţi să guvernăm? Pai deocamdată funcţionează, noi sperăm să funcţioneze, adică ţara să fie guvernată, altfel e un haos”.

„Anul viitor este un an electoral, sunt în cădere, sunt disperaţi, ne îngrijorează şi pe noi căderea lor, ca să fiu sincer. Cu cine guvernăm de la anul încolo?”, a mai declarat Tudose.

Întrebat dacă mai vor să guverneze cu PNL şi din 2024, Tudose a afirmat: „Noi vrem să guvernăm şi este important să putem guverna cu cineva, dacă nu facem 50%”.

Tudose a precizat că nu se poate guverna cu AUR sau USR: „Eventual, vom guverna tot cu ei (PNL – n.red.), în ce proporţii o să mai vedem. Important este să mai existe, să mai existe măcar”. (sursa)

Articolul precedentIohannis, sau Iohannison, cum i se spune în Tanzania, a atins perfecțiunea! (VIDEO)
Articolul următorCiolacu: E cazul să ne jucăm şansele până la capăt pe subiectul Schengen. Partea austriacă a depăşit o linie roşie