Teoriile conspiraționiste ale guvernanților – care acuzau că românii nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19 – s-au fâsâit în prima zi de vaccinare a populației: românii din grupele de risc au luat cu asalt platforma de înscriere și au pus mâna pe telefon să se programeze la vaccin, scrie printreranduri.net. Doar că surpriză! Platforma are probleme, iar guvernanții au recunoscut că nu au doze suficiente de vaccin! Așadar, lista de așteptare pentru vaccinare a ajuns foarte lungă într-un timp foarte scurt. Și nici nu a început încă vaccinarea populației generale!

Documentându-mă pe acest subiect, mi-am dat seama de un lucru extraordinar, trecut de foarte mulți cu vederea.

Vă dați seama că dacă nu eram în Uniunea Europeană, astăzi în România nu aveam vaccin anti-COVID? Adică și puținul pe care îl avem se datorează altora. Un gând atât de liniștitor…

În timp ce la nivel mondial este luptă acerbă între state pentru a obține cât mai multe doze de vaccin, ai noștri guvernanți nu au făcut nimic pentru a asigura vaccinul „salvator” pentru populația patriei. Ei se bazează 100% pe Uniunea Europeană. Guvernul Cîțu doar contabilizează vaccinurile trimise de Comisia Europeană. Și plătește facturile. El nu a făcut nimic să caute soluții sau să achiziționeze vaccinuri mai bune, mai multe sau mai ieftine. Noi doar am stat ca milogii pe lângă masa bogaților europeni, care au negociat cu Pfizer și alți giganți farma, și acum acceptăm tot ce ni se dă. Și în cantitățile în care vor ei. De aia nu avem destule doze. Nu avem niciun plan alternativ, niciun plan B.

E ca în bancul acela cu nu sunați la ușă, ieșim noi din când în când. Așa și Guvernul Cîțu: încă nu a primit marfă de la Comisie, așa că, să nu mai sunăm noi degeaba și să deranjăm guvernarea, iese el și ne anunță ei când vin dozele. Până atunci, ne descurcăm cum putem. Ca de obicei. Cum ne va fi norocul. E ca la loterie: nu noi, ci norocul alege cine se poate vaccina și cine nu. Pentru că stocurile sunt limitate…

În ritmul acesta, dacă Guvernul lui Iohannis nu ia în serios vaccinarea, o să pierdem și anul 2021, iar la anul, când va trebui să ne vaccinăm din nou, vom fi în aceeași situație nasoală! Și nici măcar nu asta va fi cea mai mare problemă. Problema noastră va fi că suntem iobagii Europei, rudele sărace care sunt mereu la cheremul altora. Iar asta, de obicei, se plătește scump. Chiar foarte scump într-o criză sanitară mondială! Pentru că atunci când nu ești capabil, plătești!

Putem noi aici în România să ne organizăm și să ne răs-organizăm, că o facem degeaba. Chiar dacă am vrea, nu ne putem vaccina pentru că nu avem cu ce!

puteți citi articolul complet pe printreranduri.net

Articolul precedentCât timp suntem protejați de virus după vaccinarea contra COVID-19. “Afirmațiile se bazează pe niște modele matematice”
Articolul următorTimișoara și Cluj-Napoca, în Top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume, devansând München sau Copenhaga