Ministerul israelian de Externe anunţă că 40 de bebeluşi au fost ucişi – iar unii au fost decapitaţi – de către combatanţi din cadrul grupării islamiste palestiniene Hamas în kibuţul Kfar Aza.

Ministerul a postat pe X un reportaj realizat de către postul israelian I24 News.

Jurnaliştii prezintă de la faţa locului ce au descoperit în kibuţul luat cu asalt de Hamas.

La patru zile de la atacurile teroriste ale Hamas în Israel, militari din Tsahal (armata israeliană, IDF) şi jurnaliști internaţionali au descoperit marţi oroarea care a lovit sâmbătă dimineaţa kibuţurile Kfar Aza et Beeri, în Israel, la doar câţiva kilometri de bariera de securitate care-l desparte de Fâşia Gaza.

Cele două localităţi au fost luate cu asalt de către gruparea islamistă, care a lăsat în urma sa cadavre.

Reuters scrie că presa străină a fost autorizată marţi de către forţele israeliene să intre în kibuţul Kfar Aza, asupra căruia au preluat controlul în ultimele zile.

„N-am văzut niciodată aşa ceva în toată viaţa mea. Vezi bebeluşi, mame, taţi în camerele lor, în buncărele lor de protecţie şi cum i-au ucis teroriştii”, declară Reuters maiorul israelian Itaï Virov.

„Acesta nu este un război, nu este un câmp de luptă. Este un masacru, este o activitate teroristă. N-am văzut niciodată aşa ceva în toată viaţa mea”, repetă el.

„Mirosul morții”

Declaraţiile militarului sunt confirmate de către jurnalişti internţionali, inclusiv Maël Benoliel, de la i24 News.

„Îmi va fi extrem de dificil să vă descriu oroarea pe care am văzut-o (…). Vorbim despre case arse cu familii întregi ucise înăuntru, despre femei şi despre copii cărora li s-a tăiat capul. Vorbim despre zeci de morţi numai aici. Domneşte aici un miros al morţii (…). Este apocaliptic”, povesteşte jurnalistul Maël Benoliel de la I24 News, şocat.

Militarii israelieni scoteau marţi din kibuţ corpurile victimelor şi ale unor teroriști Hamas.

Potrivit unor mesaje postate pe reţele de socializare în Israel, în total 40 de bebeluşi au fost asasinaţi de combatanţi din Hamas, iar unii dintre ei au fost decapitaţi.

Potrivit armatei israeliene, 70 de membri ai Hamas au luat cu asalt Kfar Aza.

100 de morți la Beeri

În apropiere, aceleaşi scene de oroare se repetă în kibuţul Beeri.

„Peste 100 de persoane” au fost ucise în acest kibuţ, potrivit ONG-ului Zaka, care a participat la recuperarea cadavrelor.

„Ei (combatanţii Hamas) trăgeau în toată lumea”, „au asasinat cu sânge rece copii, bătrâni, pe toată lumea”, denunţă un purtător de cuvânt al ONG-lui, Moti Bukjin.

Sâmbătă în zori, după ce au trecut de bariera de securitate pe care Israelul o considera „impenetrabilă”, sute de combatanţi Hamas au luat cu asalt localităţi israeliene în sudul ţării, în care au ucis prin împuşcare oameni, din casă în casă, sau i-au răpit pentru a-i duce în Fâşia Gaza.

Israelul bombardează intensiv Fâşia Gaza de atunci încoace.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat luni seara pregătirea, ca represalii, a unui „atac masiv”.

Femei, copii și bătrâni, măcelăriți brutal

Combatanţi Hamas au comis un „masacru” în Kfar Aza, în sudul Israelului, în atacurile din weekend, în care femei, copii, bebeluşi şi bătrâni au fost ”măcelăriţi brutal aşa cum acţionează Statul Islamic”, denunţă marţi seara, la CNN, armata israeliană.

Armata subliniază că nu poate confirma numărul persoanelor ucise şi că nu intră în detalii cu privire la felul în care au fost ucise aceste persoane.

„Suntem conştienţi de actele odioase de care este capabil Hamasul”, dă asigurări armata israeliană.

Ea reacţionează în urma unui reportaj i24 News, potrivit cărora militari care au sosit la Kfar Aza au descoperit atrocităţi.

Un general israelian a vorbit marţi la CNN despre momentul în care militarii au descoperit cadavre în kibuţul Kfar Aza.

„N-am văzut aşa ceva în cei 40 de ani de carieră. Nu mi-am imaginat niciodată în 40 de ani de carieră aşa ceva”, a denunţat el. (sursa)

Articolul precedentBNR a numărat banii puși la saltea de români
Articolul următorViolența în școli. Reguli pentru personalul didactic