Senatorul american Bernie Sanders s-a retras din alegerile primare ale Partidului Democrat. Retragerea lui Sanders din cursă îi lasă loc liber fostului vicepreședinte Joe Biden, care rămâne, astfel, singurul candidat pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidențiale americane din Noiembrie.

Joe Biden a fost senator din anul 1973 până în anul 2009, când a devenit vicepreședinte al SUA – și președinte al senatului american până în Ianuarie 2017, în timpul mandatului lui Barack Obama. Este cunoscut atât pentru gafele sale, dar și pentru viața presărată de tragedii repetate și de o latură extrem de sensibilă și de umană.

Fiul său, Hunter Biden, a fost căsătorit cu fosta soție a fratelui său, decedat, și a fost implicat în afaceri de consultanță cu Puiu Popoviciu!

La fel ca și Hillary Clinton, însă, Joe Biden este perceput de mulți – în ciuda popularității sale, ca un reprezentant al establishment-ului american, față de discursul și metodele radical diferite ale președintelui Trump.

Rămâne de văzut în ce condiții se vor desfășura alegerile din Statele Unite, țară lovită extrem de dur de coronavirus – situație care îi blochează candidatului democrat de 77 de ani multe acțiuni de campanie specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.