Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv miercuri de COVID-19 în timp ce vizita Las Vegas și s-a autoizolat după ce a prezentat simptome ușoare, a informat Casa Albă, potrivit Reuters.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a anunțat testul pozitiv pentru democratul în vârstă de 81 de ani după ce Biden și-a anulat un discurs din cauza diagnosticului.

„El este vaccinat și a făcut și rapel și se confruntă cu simptome ușoare, a declarat Jean-Pierre.

În timp ce se urca la bordul Air Force One pentru a pleca din Las Vegas pentru a se recupera în Delaware, Biden a declarat jurnaliștilor: „Bine, mă simt bine”.

Dar a urcat scările încet, ținându-se strâns de balustradă și oprindu-se după câteva trepte și din nou spre capăt.

Boala vine într-un moment crucial pentru Biden, care a pierdut teren în sondaje în statele importante în cursa contra republicanului Donald Trump, care este capul de afiș al unei convenții triumfătoare în această săptămână, după ce a supraviețuit tentativei de asasinat sâmbătă.

Casa Albă a anunțat că Biden intenționează să petreacă un weekend prelungit la casa sa de pe plajă din Delaware. Nu este clar la acest moment cât timp îl va ține boala departe de campania electorală.

Biden, asaltat cu întrebări referitoare la acuitatea sa mentală după o dezbatere dezastruoasă cu Donald Trump, a afirmat într-un fragment de interviu difuzat miercuri că îşi va reevalua candidatura la prezidențialele din noiembrie dacă va fi diagnosticat cu o problema medicală, potrivit AFP.

„Dacă aş avea o problemă medicală care să apară, dacă cineva, dacă vin medici să mă vadă şi să-mi spună „aveţi problema asta”…”, a răspuns Biden, după ce a fost întrebat marţi de grupul media BET despre ce l-ar putea face să gândească la o retragere din cursa prezidenţială. (sursa)

Articolul precedentJoe Biden spune că ar renunța la candidatură dacă ar fi diagnosticat cu o problemă medicală
Articolul următorCiolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte