Până în luna august, România cheltuise 1 miliard de lei cu vaccinarea populației, care ajunsese atunci la o rată de 25%. Prețul unei doze a fost de 112 lei, din care aprox 85 de lei vaccinul și restul servicii medicale – scrie printreranduri.net.

În august 2021, principalii producători Pfizer și Moderna au majorat prețurile vaccinurilor vândute Uniunii Europene, de la 15,50 euro la 19,50 euro (Pfizer) și de la 19 euro la 21,5 euro (Moderna). Există suspiciuni mari că producătorii abuzează de poziția de monopol pentru a vinde vaccinurile la de câteva ori prețurile lor, urcând vânzările  la zeci de miliarde de euro.

Până în momentul de față, în România au fost administrate în total 16,825 milioane de doze (prima doză, rapel, doza a treia). Se poate aproxima costul vaccinării (noiembrie) la 1,8 miliarde de lei.

Vaccinarea completă a populației (peste 12 ani) ar presupune costuri de cca 4,5-5 miliarde de lei. Asta ar însemna  cca. 1 miliard de euro! Doar din România!

Faceți socoteala cât încasează producătorii de vaccin de pe urma contractului de 1,8 miliarde de doze cu UE, la un preț mediu de 20 euro/bucata. Vreo 36 miliarde de euro! Și e doar un contract. Vor mai urma și altele, când vaccinarea va ajunge obligatorie. Plus au mai luat alte miliarde bune la UE și pentru a dezvolta vaccinurile, pe care acum le vând finanțatorului! Afacere de afacere!

La valorile astea și un profit de 10-15% înseamnă vreo 5-6 miliarde de euro. Minim. Miliarde! Te și ia cu amețeli! Și în tot „biznisu’” ăsta, singur se lasă și cu „comisioane” grase pentru von der Leyen și ceilalți politruci. Că au de unde, iar doamna are și experiență în „afaceri”.

Se mai miră cineva că atât Comisia Europeană, cât și producătorii vor să introducă vaccinarea obligatorie? Când ați încasa ditamai purcoiul de euro, și voi ați face la fel!

Cine (mai) crede că e vorba despre sănătatea oamenilor, ori e naiv, ori nu trăiește cu bani, ci doar cu aer. It’s all about the money!

Atunci când banii ajung să conteze mai mult decât orice altceva, chiar mai mult decât viața, știm sigur că pariul cu umanitatea este pierdut.

PS. Cineva se întreba: față de aceste sume deja cheltuite sau ce urmează a fi cheltuite de statul român, care au fost alocările în 2021 pentru descoperirea unui vaccin românesc anti-COVID. Sau nu e voie să descoperim? (printreranduri.net)

Articolul precedentJandarmii bihoreni au ajutat un chinez să iasă cu mașina din zăpadă. După două zile polițiștii din Cluj au descoperit că automobilul de 70 de mii de euro era de fapt furat
Articolul următorCod galben de ninsori până la granița Bihorului!