Premierul Marcel Ciolacu și PSD respectă promisiunile făcute – scrie deputatul bihorean Ioan Mang pe Facebook.

Guvernul, anunță Ioan Mang, a aprobat proiectele din schema de ajutor de stat INVESTALIM, marcând pași importanți pentru dezvoltarea industriei alimentare autohtone. Această inițiativă aduce beneficii semnificative pentru România:

Consolidarea securității alimentare: Reducem dependența de importuri pentru anumite produse alimentare.

Stabilizarea prețurilor: Limitarea adaosurilor comerciale și scurtarea lanțurilor de transport vor diminua presiunea asupra prețurilor alimentelor.

Protejarea puterii de cumpărare: Cetățenii cu venituri mici și medii vor putea face față mai ușor cheltuielilor curente.

Susținerea fermierilor români: Aceștia vor avea posibilitatea de a-și valorifica produsele direct la fabricile de procesare din țară.

Beneficii economice: Vom reduce importurile și vom stimula producția internă cu valoare adăugată mai mare.

Conform autorului, 41 de proiecte au fost selectate, aducând investiții de aproximativ 4,5 miliarde lei în industria alimentară românească, din care 2,7 miliarde lei reprezintă ajutor de stat. Domeniile vizate includ procesarea cărnii, a uleiului, a fructelor, a zahărului precum și morăritul și panificația. (sursa)

Articolul precedentANM – Instabilitate atmosferică în mai multe regiuni, de vineri, de la prânz / Şapte judeţe, sub avertizare cod roşu de caniculă. Pentru alte zone au fost emise coduri galben şi portocaliu, fiind afectată cea mai mare parte a ţării – HARTA
Articolul următorFlorian Bodog: Guvernările PSD au adus de fiecare dată creșterea nivelului de trai pentru seniorii României