Luni, 14 martie, începe autorecenzarea, etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor care presupune, în premieră pentru România, autorecenzarea online, precum și autorecenzarea online asistată pentru persoanele cu abilități digitale reduse.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași.

Primul pas este accesarea Platformei de autorecenzare și completarea formularului de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte, pasul doi fiind că persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ,,Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora 00:00 din ziua de 1 decembrie 2021.

Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie – 15mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).

Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

Informații privind desfășurarea RPL2021 pot fi găsite pe recensamantromania.ro.

Sursă: Mediafax

Articolul precedentMedic expert al Casei Judeţene de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, după ce a primit bani pentru prelungirea concediilor medicale şi constatarea unor grade de invaliditate
Articolul următorCe este mai exact Fișa Europeană de Informații Standardizate (FEIS) şi când trebuie să o primeşti. Câte zile ai la dispoziţie pentru a evalua ofertele de creditare