În perioada izolarii, românii stau acasă, gătesc mult mai mult și mâncă des.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic, citat de stiripesurse.ro, atrage atenția că mâncatul excesiv, în condițiile în care ieșim foarte puțin din locuință, iar activitatea fizică lipsește cu desăvârșire, poate fi pe fond nervos, motiv pentru care trebuie mare grijă la numărul meselor din timpul unei zile, la conținutul acestora și nu în ultimul rând la cantitate.
„Statul acasă predispune la mâncat excesiv, nu atât de foame, ci pentru că ne plictisim. Și să nu uităm, mâncarea mai are un rol asupra organismului nostru, nu doar ne hrănește corpul, dar ne și dă o stare de bine, o liniște, din punct de vedere psihologic. Și atunci, toată această anxietate, teamă, nesiguranță în care trăim va avea tendința să fie compensată, neutralizată cu mâncare”, atrage atenția nutriționistul, la Digi24.
„Se spune, în cărțile de nutriție: doza face otrava. Nu putem împărți mâncarea în sănătoasă/nesănătoasă, mâncare care îngrașă și mâncare care slăbește: totul ține de cantitate!” – mai spune Mihala Bilic.