Aproape 24 de milioane de americani riscă să nu aibă ce mânca. Numărul a crescut cu un sfert, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Cozile din fața băncilor de alimente și a cantinelor sociale sunt din ce în ce mai mari. 

“E greu de crezut că în țara cu cele mai profitabile companii din lume, zeci de mii de oameni stau la coadă să primească de mâncare. La acest punct de donații din Texas, au venit într-o singură zi 25.000 de americani”, relatează postul CBS News, comentând imaginile surprinse în Texas.

Ceea ce văd eu e că suntem binecuvântați. Tuturor ne este greu. Este uimitor ce se întâmplă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să mă așez la coadă azi dimineață“, spune o femeie.

Eu nu mai lucrez din decembrie.

Iar eu din martie.

Și nu reușesc să mă angajez. Am rămas și fără ajutorul de șomaj. Pentru noi înseamnă foarte mult.

Avem mult de învățat din ceea ce ni se întâmplă“.

Banca de alimente din Boston donează săptămânal peste o tonă de mâncare. Pe măsură ce se apropie Ziua Recunoștinței, cererea e din ce în ce mai mare. La o bancă de alimente din California, numărul solicitărilor a crescut cu 125%.

Americanii spun că reușesc să își plătească facturile, dar nu le mai rămân bani și pentru mâncare.

Pachetele cu mâncare includ alimente de bază precum cartofi, ceapă, ulei, făină, în total aproape 30 de kilograme de mâncare, dar și câte un curcan. Nu se știe însă cât timp vor mai fi resurse pentru a susține atâția americani nevoiași, potrivit CBS News.

Joel Berg, coordonator ONG: “Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii. Situația este cât se poate de gravă. Dacă guvernul federal nu intervine semnificativ și rapid, vom avea de înfruntat o foamete cum n-a mai fost de la marea criză economică“. (sursa)

Articolul precedentCrăciun și Revelion în perioada COVID. Recomandările OMS cu privire la sărbători
Articolul următorFaceţi mişcare! Vă ţine departe de noul coronavirus