În prezent se lucrează la elaborarea unui studiu preliminar pentru pregătirea deciziei cu privire la prelungirea drumului expres M44 spre localitatea ungară Sarkad, județul Békés, şi conectarea acestuia cu drumul expres care este planificat să fie realizat în România, a precizat miercuri Consiliul Judeţean Békés, printr-un comunicat remis Agenţiei de Presă MTI.

Potrivit comunicatului, Mihály Zalai, preşedintele Consiliului Judeţean Békés, s-a întâlnit, miercuri, la Békéscsaba, cu Zsolt Thoroczkay, şef de departament în cadrul Ministerului pentru Inovare şi Tehnologie, Zsolt Antoni, şef de departament în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, András Cserkúti, directorul judeţean al Companiei Naţionale de Drumuri din Ungaria, Ferenc Nagy, viceprimar al oraşului Békéscsaba, Pál Povázsai, şeful biroului de proiecte din cadrul Companiei de Dezvoltare a Infrastructurii din Ungaria, precum şi cu reprezentanţi ai Prefecturii Judeţului Békés.

La întâlnire, părţile au analizat posibilitatea de conectare – prin prelungirea drumului expres M44 – a judeţului Békés şi în ansamblu a Ungariei cu drumul expres, planificat de a fi realizat în regiunea Partium (România!). La un eveniment care a avut loc miercuri, la Primăria Békéscsaba, Tamás Herczeg, deputat Fidesz din judeţul Békés, a spus că intenţia Guvernului ungar este ca „drumul expres M44 să nu se oprească la Békéscsaba, ci să continue spre Partium”. (sursa)

Articolul precedentPe model vechi, cu o singură femeie în componență, noul Guvern a fost învestit de Parlament
Articolul următorO dă, DEJA, la întors? Cîţu, despre rotaţia premierilor: NU există o procedură clară