Preţul poliţelor de asigurare obligatorie RCA rămâne plafonat, în urma unei decizii luate, vineri, de Guvern, la propunerea Ministerului de Finanţe.

„La propunerea Ministerului Finanțelor, Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024, a duratei de aplicare a tarifelor de primã maxime de asigurare RCA practicate de asigurãtori la data de 28 februarie 2023”, arată Ministerul de Finanţe, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, tarifele de primă maxime au fost stabilite la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023, care pot fi ajustate cu un procent de maximum 6,8% şi sunt valabile pentru o perioadă de 3 luni de la data intrării în vigoare a proiectului de act normativ.

Totodată, tarifele se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a propunerii de prelungire.

„În prezent, în piaţa asigurărilor RCA din România se manifestă în continuare o reticenţă în ceea ce priveşte apetitul la risc al asigurătorilor RCA pentru anumite categorii de asiguraţi şi există un grad ridicat de concentrare care continuă să reprezinte o vulnerabilitate a pieţei atât din prisma expunerii pe clase de asigurare, cât şi din perspectiva cotelor de piaţă semnificative deţinute de un număr relativ mic de societăţi de asigurare, ceea ce arată un grad scăzut de concurenţă”, menţionează Ministerul Finanţelor.

Statsticile arată că din numărul total de vehicule din parcul naţional auto, de circa 10,3 milioane, sunt asigurate sub 7,5 milioane. (sursa)

Articolul precedentSe schimbă bonurile fiscale: Informațiile obligatorii care trebuie tipărite. Cine sunt contribuabilii scutiți de la e-Factura
Articolul următorCod roșu de caniculă azi în cinci județe. Doar litoralul scapă cupolei de căldură care sufocă toată țara