Surse guvernamentale au precizat pentru Știrile Pro TV că Guvernul va proroga ordonanța de urgență 84, prin care șoferii care refuză testarea rapidă pentru droguri rămân fără permis până când sunt gata analizele de sânge.  

Conform surselor citate, cel mai probabil, această decizie va fi luată joi în ședința de Guvern, tot printr-o ordonanță de urgență.

De asemenea, Institutul Național de Medicină Legală ar urma să intre într-un program accelerat de dotare cu aparatură specială de testare antidrog, printr-o finanțare de la Banca Mondială.

Este vorba despre o investiție de peste 40 de milioane de euro.

Banca Mondială ar urma să organizeze și licitațiile, ca să nu existe dubii ulterior, mai spun sursele guvernamentale.

Consiliul superior de medicină legală a criticat OUG 84 antidrog, precizând că nu a fost informat cu privire la conținutul acestui act normativ.

După ce Guvernul va proroga prin OUG, în cinci zile se poate convoaca Biroul Permanent de la Senat care va lua act, iar ordonanța de urgență de prorogare va intra în vigoare.

Potrivit unui comunicat al poliției, la nivel național, testarea rapidă pentru consum de droguri dă rezultate fals pozitive în proporție de 15 până la 20%.

Testul pentru depistarea drogurilor în sânge costa 558 lei pentru o singură substanță. (sursa)

Articolul precedentJudețul surpriză care a devenit cea mai mare piață imobiliară regională din România. În Capitală s-au vândut cu 25% mai multe locuințe în trimestrul I din 2024
Articolul următorÎncă un mit demontat: municipiul Oradea nu este campion la atragerea de fonduri europene (TABEL)