Mulți șoferi nu circulă corect pe autostradă, iar acest lucru îi poate costa viața, conform statisticilor Poliției privind accidentele rutiere. Astfel, pentru a fi evita incidentele în trafic, este necesar să folosim corect benzile de circulație de pe autostradă.

Titi Aur, pilot de raliuri şi expert în conducere defensivă, a explicat, într-o intervenție la Antena 3, cum putem „alterna” legal benzile de circulație pe autostradă.

„Trebuie să circulăm de fiecare dată pe banda I. Doar atunci când banda I este ocupată trecem pe banda II și trecem pe banda II doar atât cât banda I este ocupată și revenim pe banda I.

Autostrada are trei benzi, noi mergem tot pe banda I. Trecem pe banda II când este ocupată, eventual trecem pe banda III când și vehiculele de pe banda II merg mai lent”, a explicat Titi Aur, expert în conducere defensivă, conform sursei menționate.

Cele mai frecvente greșeli ale șoferilor. Expert: „Nu am ce să caut pe banda din stânga”

Prin urmare, una dintre cele mai frecvente greseli ale șoferilor pe autostradă este folosirea incorectă a benzilor de circulație din dreapta.

„Practic, nu am ce să caut pe banda din stânga, indiferent că e II, III sau IV, decât atunci când banda I sau benzile din dreapta sunt ocupate”, a precizat expertul Titi Aur, pentru sursa citată.

Țara noastră rămâne în fruntea clasamentului statelor cu cele mai multe accidente rutiere. În anul 2023, s-au înregistrat peste 76 de accidente pe zi (28.000 pe an), patru români murind zilnic ca urmare a acestora, arată datele Institutului Național de Statistică. (sursa)

Articolul precedentDin 400.000 de accidente anual în România, 10% ajung la poliție. Care sunt soluțiile specialiștilor
Articolul următorEscrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive