Zeci de oameni au suferit accidente pe munte, în acest weekend. Salvamontiștii spun că mulți nu erau echipați corespunzător, dar vremea bună i-a încurajat să pornească în drumeție.  

În ultimele două zile, echipajele de salvare montană din țară au avut 58 de intervenții. Unii turiști au putut pleca acasă, după ce au primit ajutor, însă 17 au fost predați serviciilor de Ambulanță sau SMURD.

Doi oameni au murit pe munte, iar cinci au fost extrași din zone dificile, cu ajutorul elicopterului. Una dintre intervențiile aeriene a avut loc în Munții Ciucaș, de unde a fost evacuată o turistă cu fractură la gleznă.

Majoritatea accidentelor, spun salvamontiștii, au fost cauzate de încălțămintea necorespunzătoare. Oamenii ajuns pe traseele montane purtând sandale sau pantofi pentru practicarea sportului în sală sau pe teren amenajat. Salvamontiștii le recomandă să folosească instalațiile de transport pe cablu, acolo unde există, dacă nu sunt echipați corespunzător. (sursa)

Articolul precedentTot mai mulți români aleg să meargă cu trenul în străinătate. Cât costă biletele și care sunt avantajele
Articolul următorCorupție la scară largă în Ucraina. Mită substanțială pentru un oficial din ministerul Energiei