A doua rundă de negocieri între delegațiile rusă și ucraineană are loc astăzi la granița dintre Belarus și Polonia, relatează The Guardian, care anunță că și partea ucraineană a confirmat întâlnirea, la scurt timp după partea rusă. Ora întâlnirii nu a fost comunicată.

„Astăzi (miercuri – n.r.), în a doua jumătate a zilei, spre seară, delegaţia noastră se va afla la locul (reuniunii), aşteptându-i pe negociatorii ucraineni”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, într-o conferință de presă.

Ulterior, partea ucraineană a confirmat și ea, pentru CNN. Confirmarea vine după ce, anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Rusia trebuie să oprească bombardarea orașelor ucrainene înainte ca discuțiile să poată avea loc, potrivit The Guardian. Acest lucru nu s-a întâmplat însă.

Prima rundă a negocierilor a avut loc luni, la Gomel, la granița dintre Ucraina și Belarus, și a durat cinci ore. Consilierul lui Zelenski care a participat la negocierile de luni cu Rusia, Mihailo Podoleac, a declarata, la finalul întâlnirii, că discuțiile cu partea rusă au fost foarte „dificile” și că rușii își păstrează retorica „părtinitoare” despre agresiunea pe care au comis-o împotriva Ucrainei.

Citeşte întreaga ştire: Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina continuă astăzi, după ce prima rundă s-a încheiat fără niciun rezultat

Articolul precedentDeocamdată, doar vorbe. China își asumă ”un rol constructiv” în medierea conflictului din Ucraina
Articolul următorUrsula von der Leyen vine în România