Premierul i-a cerut ministrului Energiei să analizeze prețul gazelor. Marcel Ciolacu a susținut că mai mulți furnizori au crescut nejustificat prețurile, în contextul în care la nivel european gazul s-a ieftinit.

Luna trecută, ministrul Sebastian Burduja a anunțat sancțiuni în urma unor controale la furnizori, pe această temă.

De altfel, Autoritatea Națională de Reglementare în Energie verifică trei furnizori de gaze naturale și șase de energie electrică.

Pe de altă parte, Azomureș anunță din nou că suspendă activitatea.

Reprezentanții combinatului chimic spun că de la reluarea producției de îngrășăminte, în octombrie, costurile companiei cu gazele naturale au crescut cu aproape 40%.

Iar scumpirile afectează industria și agricultura.

ANRE a anunțat într-un comunicat de presă că sunt în derulare un număr de 171 de acțiuni de control din care:

”- 77 de acțiuni de control de tip verificare,
– 45 de acțiuni de control de tip inspecție, în baza Programului anual de control;
– 49 de acțiuni de control de tip supraveghere, în baza sesizărilor diverselor structuri din ANRE.

Printre principalele acțiuni de tip verificare, în sectorul energiei electrice, se regăsesc 18 acțiuni de control la operatori economici pentru verificarea respectării, în perioada 01.01.2023-30.10.2023.”

”Pentru luna aprilie 2023, am solicitat și primit de la cei trei furnizori de gaze naturale pentru a verifica prin metoda eșantionării un număr de cca. 3.100.000 de facturi emise pentru clienții casnici și cca. 166.000 de facturi emise pentru clienții noncasnici.

Rezultatele acțiunilor de control vor fi aduse la cunoștința opiniei publice după finalizarea acestora”. – precizează ANRE.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentRomânii, fruntași când vine vorba de internet. Procentul covârșitor de gospodării cu acces la rețea de acasă
Articolul următorAmenzi uriașe pentru cei care circulă fără cauciucuri de iarnă