Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, este în siguranță, după ce duminică Secret Service a dejucat ceea ce FBI a calificat drept o aparentă tentativă de asasinat în timp ce acesta juca golf pe terenul său din West Palm Beach, Florida, transmite Reuters.

Agenții Secret Service au văzut și au tras asupra unui bărbat înarmat aflat în tufișuri la marginea terenului de golf, la câteva sute de metri de locul în care juca Trump, au declarat reprezentanți ai forțelor de ordine. Suspectul a lăsat la fața locului o pușcă de asalt de tip AK-47 și alte obiecte și a fugit într-un vehicul, dar a fost arestat ulterior.

Donald Trump a transmis că este „bine” și că nu va „ceda niciodată”.

Atentatul la viața lui Trump a avut loc la doar două luni după ce acesta a fost împușcat la un miting de campanie în Pennsylvania, suferind o rană minoră la urechea dreaptă.

Ce se știe până acum, pe scurt: 

  • Un agent Secret service a tras focuri de armă către un suspect după ce a văzut țeava unei arme ieșind prin gardul terenului de golf al lui Trump. 
  • Bărbatul înarmat se afla la 300 – 500 de metri distanță de Trump, care se afla pe terenul de golf
  • Suspectul a reușit să fugă cu un SUV negru, dar a fost reținut cu ajutorul unui martor care a reușit să fotografieze mașina bărbatului înarmat
  • Donald Trump a transmis că este „bine”
  • FBI a declarat că a deschis o anchetă cu privire „la ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat”

Amintim că Donald Trump a fost rănit într-o tentativă de asasinat în Pennsylvania, pe 13 iulie.

Thomas Matthew Crooks a reușit atunci să se strecoare pe un acoperiș, la 140 de metri de scena unde Trump vorbea, în Butler. Apoi a început să tragă cu o pușcă semiautomată de tip AR-15, cumpărată de tatăl său.

Tentativa de asasinat a arătat cât de defectuasă a fost securitatea în jurul lui Trump, ceea ce a forțat-o pe Kimberly Cheatle să demisioneze din funcția de director al Secret Service, sub presiunea Congresului. (HotNews.ro)

Articolul precedentNoi avertizări meteo de ploi torențiale. Un județ intră sub cod portocaliu. Vestul țării e sub cod galben (HARTA)
Articolul următorLista câștigătorilor la premiile Emmy. Victorie istorică pentru “Shogun”