Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a solicitat, in plen, sa se ia act de demisiile parlamentarilor Uniunii Salvati Romania depuse marti si sa se voteze vacantarea mandatelor, insa presedintele USRDan Barna, a atras atentia ca solicitarile sunt cu data de 18 decembrie, acuzandu-i pe liberali ca doresc scoaterea acestui partid din Legislativ.

“Pentru a reveni la respectarea regulamentului, va solicit sa prezentati plenului demisiile deputatilor anuntate in urma cu o ora, inregistrate astazi, sa-i intrebati daca isi mentin demisia si sa procedati la vacantarea locurilor de deputat. Numai astfel putem duce la capat demersul Partidului National Liberal de abrogare a pensiilor speciale a parlamentarilor. Va solicitam imperativ aplicarea regulamentului”, a transmis Roman.

In replica, presedintele USR a spus ca demisiile sunt incepand cu data de 18 decembrie.

“Probabil, domnul Roman, din eroare, ca sa nu spun ignoranta, cum e realitatea, nu a apucat sa citeasca ca aceste demisii sunt incepand cu data de 18 decembrie. Sigur ca putem organiza un plen prin care sa luam act de existenta acestor demisii, sa constatam vacantarea cu data de 18 decembrie, daca vrem sa fim super formalisti. Deci, nu este nicio problema din acest punct de vedere, daca cu data de 18 decembrie grupul parlamentar USR isi pierde calitatea, pentru ca nu vrem pensii speciale si facem si faptele juridice necesare, nu doar declarand de la microfon”, a replicat Dan Barna.

Florin Roman a insistat ca, daca nu se vacanteaza posturile marti, deputatii USR trebuie sa-si retraga demisiile si sa le depuna in 18 decembrie.

Dan Barna l-a acuzat pe Florin Roman ca doreste scoaterea USR din Parlament in acest moment.

“Suntem de acord sa avem un plen in care sa constatam demisiile parlamentarilor USR incepand cu data de 18 decembrie. Regulamentul spune ca plenul constata vacantarea si demisia, incepand cu data demisiei. Vreti sa scoateti USR din Parlament astazi. Aceasta este realitatea juridica”, a spus Barna. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.