În prima sa declarație politică din această sesiune parlamentară, susținută azi, senatorul bihorean Florian Bodog, fost ministrul al Sănătății, a vorbit despre gestionarea valului 5 al pandemiei, pentru că aceasta reprezintă, spune el, ”cea mai importantă provocare la care, împreună cu Guvernul, trebuie să găsim soluții eficiente.”

”Cât timp am fost în Opoziție,” a declarat Florian Bodog, ”PSD a solicitat trei măsuri simple: accesibilitate, testare masivă și antivirale. Acum, vorbim despre aceste măsuri ca piloni de bază ai noii strategii a Ministerului Sănătății, o strategie care, iată, începe deja să-și arate rezultatele pozitive.

Primul medicament pentru tratarea COVID-19 a fost deja distribuit în spitalele de România și este folosit pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 care se află în primele cinci zile de la debutul bolii. Centrele de evaluare nou înființate funcționează și sunt pregătite să preia pacienții cu forme ușoare și medii pentru a nu mai aglomera Unitățile de Primiri Urgențe și ambulatoriile din spitale. Medicii de familie au fost incluși în testarea COVID-19 pentru a scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanță și a Direcțiilor de Sănătate Publică. Oamenii nu mai sunt forțați să se vaccineze, ci există o abordare și o comunicare sinceră și onestă din partea Ministerului Sănătății. În același timp, PSD a reușit să asigure acces permanent și echitabil la serviciile de sănătate pentru toți pacienții din România.

Dreptul la ocrotirea sănătății nu trebuie îngrădit și nicio autoritate a statului nu trebuie să se mai prevaleze de criza COVID-19 pentru a-și masca eșecul. Toți bolnavii din România trebuie tratați la timp și în mod corespunzător indiferent că e pandemie sau nu e pandemie.

Sunt lucruri care se puteau face pentru a controla mai bine pandemia și pentru a preîntâmpina valul 4, pentru a evita catastrofa de atunci din spitale! Din păcate, ”echipa câștigătoare” de anul trecut s-a concentrat mai mult pe lozinci și lucruri ”fantastice” și mai puțin pe gestionarea corectă și responsabilă a crizei sanitare. Acum, cei care nu au făcut nimic pentru a evita tragediile umane, vin să critice în mod ipocrit măsurile bune luate de PSD. Ori, noi am intrat la guvernare tocmai pentru a repara greșelile majore pe care cei care ne critică le-au făcut în timpul fostelor guvernări. Nu e ușor să recâștigăm încrederea oamenilor pierdută de alții și să readucem normalitatea într-o țară divizată, în care timp de doi ani, guvernanții de ”dreapta” și-au bătut joc de oameni și de inteligența acestora!

Am mai spus-o și cu altă ocazie, dar mă văd nevoit să repet: din punctul meu de vedere, a trata această criză doar cu mijloace administrative va conduce, în mod inevitabil, la rezultatele slabe din trecut. Populația nu trebuie desconsiderată și tratată doar ca un simplu pacient căruia i se impun diverse măsuri și restricții. Ea este o comunitate de oameni, care suportă această criză de doi ani și care trebuie percepută drept un partener în vederea găsirii celor mai bune soluții.”

În încheiere, Florian Bodog și-a exprimat optimismul cu privire la faptul că acest val al pandemiei va fi depășit în următoarele săptămâni, iar actuala guvernare va reuși acest lucru mult mai bine decât în trecut. ”Sunt semne,” a spus senatorul PSD, ”care ne fac să vedem la orizont speranță și nu doar deznădejde ca pe vremuri!”

Articolul precedentCazul România vs fraţii Micula, cu o miză de 9 miliarde de lei, a ajuns pe masa Comisiei Europene: Bruxelles sesizează Curtea de Justiţie a UE pentru a face lumină
Articolul următorPressOne: Dosar penal deschis în cazul tezei plagiate a premierului Ciucă (PNL)