Florian Bodog, senator PSD Bihor – Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului meu de suflet: obiectivul de investiții “Reabilitare Facultatea de Medicină și Farmacie și reamenajarea podului pentru spații de învățământ, municipiul Oradea, județul Bihor”!

Hotărârea Nr. 963, aprobată în cadrul celei mai recente ședințe de Guvern, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 789 din 9 august 2024.

Investiția se ridică la peste 136 milioane de lei și vizează reabilitarea clădirii facultății noastre, precum și reamenajarea podului construcției, pentru transformarea acestuia în spații de învățământ pentru studenți, respectiv birouri administrative pentru cadrele didactice, și refuncționalizarea spațiilor interioare existente.

Se vor asigura, astfel, condițiile necesare pentru desfășurarea în condiții optime a programelor de curs și practice a Facultății de Medicină și Farmacie, în concordanță cu standardele și cerințele actuale.

Finanțarea se asigură din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de „C.N.I.” S.A, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din fonduri proprii ale Universității din Oradea, județul Bihor, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va contribui cu 135,9 milioane lei, iar Universitatea din Oradea va acoperi cheltuieli în valoare de 412.000 lei pentru amenajarea terenului și amenajări pentru protecția mediului și aducerea la starea inițială.

Durata de execuție a investiției este de 2 de ani. (sursa)

Articolul precedentStatutul Elevului 2024 a fost publicat în Monitorul Oficial. Sala de detenție, fără telefoane mobile în timpul orelor și sancțiunile care pot fi aplicate elevilor din anul școlar 2024-2025, printre noutăți
Articolul următorNemulțumire a fanilor și dispute politice în Polonia după rezultatele slabe de la Jocurile Olimpice: o singură medalie de aur, locul 42 la general