Apar noi informații în cazul crimei din Oradea. Un individ a fost reținut miercuri și este principalul suspect. Este vorba de același bărbat care marți alertase autoritățile, anunțând că în geamantanul lăsat într-o remorcă se află cadavrul unei femei.

Sora victimei a fost găsită și ea într-un apartament din apropiere – bătută îngrozitor, confuză și epuizată. Potrivit anchetatorilor, bărbatul le punea pe cele două femei să se prostitueze.

Suspectul principal în cazul de crimă din cartierul rezidențial din Oradea a ajuns în fața procurorilor pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile.

Anchetatorii spun că individul, care ar fi chiar proxenetul victimelor, a fost cel care a sunat la 112 și a anunțat că ar fi descoperit un cadavru într-o valiză, ascuns într-o remorcă.

Alături de el mai sunt puse sub acuzare două femei: iubita suspectului și o altă persoană, implicată în rețeaua de prostituție.

Cristian Ardelean, purtător de cuvânt Parchetul de pe Lângă Tribunalul Bihor: „Cei trei suspecți au fost reținuți, pentru săvârșirea infracțiunii de omor, faptă săvârșită de trei sau mai multe persoane, și urmează ca procurorul să dispună măsurile legale”.

Surse din anchetă spun că victima ar fi fost omorâtă în bătaie. Pe corpul ei erau vizibile leziuni la cap și se bănuiește că ar avea mai multe coaste fracturate, dar și rupturi pulmonare.

Cristian Ardelean, purtător de cuvânt Parchetul de pe Lângă Tribunalul Bihor: „Decesul s-a produs într-o altă locație din municipiul Oradea. Presoanele implicate, se pare, după ce au ucis-o, ar fi transportat-o, într-un geamantan, în noua locație”.

Victima, au stabilit polițiștii, se numește Henriett Toth. Femeia era originară dintr-o localitate aflată la o oră de Oradea. Potrivit unei rude, plecase de acasă acum cinci ani, în Germania, și de atunci nu a mai ținutt legătura cu cei din familie.

După descoperirea cadavrului, sora victimei – Rencsi – a fost găsită într-un apartament din zonă. Tânara de 25 de ani ar fi fost sechestrată acolo de mai multă vreme. Ea a fost dusă de urgență la spital.

Hadrian Borcea, șeful UPU Oradea: „Foarte, foarte multe leziuni la nivelul întregului corp, cu semne clare de malnutriție, starea e gravă. Vânătăi și fracturi costale mai vechi, mai recente. E conștientă, vorbește cu foarte mare dificultate”.

Ancheta a stabilit că suspecții din acest caz cumplit ar face parte dintr-un grup infracțional care se ocupă cu prostituția si proxenetismul. Oamenii legii încearcă să afle de la ei – în primul rând – în ce relație erau cu cele două surori.

În cartierul în care a fost descoperit cadavrul, locatarii susțin că mai multe persoane practică prostituția.

Cercetările în acest caz continuă.

sursa: Pro TV

Articolul precedentActivitățile organizate la Oradea cu prilejul ZILEI EROILOR
Articolul următorAlegeri 2024. Primăria comunei clujene Moldovenești, câștigată de UDMR-istul Ioan Mărginean / Kardos Levente, de la AUR, pe locul 3