Imaginile din satelit arată că 329 de hectare de pădure au fost defrișate pentru a face mai mult loc uzinei pe care compania lui Elon Musk a construit-o lângă capitala Germaniei.

Imaginile din satelit realizate de compania de date de mediu Kayrros arată 329 de hectare de pădure care au fost defrișate în perioada martie 2020 – mai 2023. Este echivalentul a aproximativ 500.000 de copaci, relatează The Guardian.

Datele arată că producția de automobile electrice a provocat distrugerea naturii pe plan local, precum și daune la nivel mondial prin mineritul metalelor rare, a afirmat Karolina Drzewo, de la grupul de campanie Turn Off Tesla’s Tapș.

“Într-una dintre cele mai aride regiuni ale Germaniei mediul a fost distrus foarte mult. Trebuie prevenită extinderea și, prin urmare, și mai multă distrugere a pădurilor și punerea în pericol a zonei protejate de apă potabilă”, a spus ea.

“Fabrica Tesla din Germania a dus la tăierea multor copaci. Desigur, acest lucru trebuie pus în perspectivă, în opoziție cu beneficiul înlocuirii mașinilor cu motor cu ardere internă cu vehicule electrice”, a explicat Antoine Halff, analist-șef la Kayrros.

Potrivit acestuia, copacii tăiați reprezintă echivalentul a aproximativ 13.000 de tone de CO2, cantitatea emisă anual de 2.800 de mașini cu motoare termice în SUA. Astfel, spune el, această cantitate de dioxid de carbon a fost anulată prin mașinile electrice produse de Tesla în fabrica pentru care s-au tăiat copacii. “Mereu există un compromis, așa că trebuie să fii conștient care sunt termenii acestuia”, a subliniat Halff.

Construirea de noi spații de producție în gigafabrica Tesla de la Berlin a declanșat ample proteste și a generat o dezbatere despre compromisurile pe care le implică clădirea unei economii verzi. În schimb, Elon Musk a criticat poliția germană pentru că le-ar fi permis “protestatarilor de stânga” să-și manifeste în stradă nemulțumirea. (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: Două aspecte esențiale privind recalcularea pensiilor! (GRAFIC)
Articolul următorVremea azi, 23 august