Revenind la egipteni… – scrie Patrick Andre De Hillerin.

În 2015 au anunțat proiectul Noii Capitale Administrative. În 2019 erau deja în întârziere destul de mare, după ce reziliaseră înțelegerea cu finanțatorii/constructorii saudiți și trecuseră pe finanțare/constructori din China.

În decembrie, însă, încep să-și mute birourile administrației în NCA (NAC în engleză). Unele dintre construcțiile care sunt aproape gata sunt o moschee și o catedrală (n.r. – înconjurată de ziduri MASIVE), iar în NCA se va afla cea mai înaltă clădire din Africa.

Primele cele mai înalte două sau trei clădiri, de fapt. Parcul central din noua capitală își propune să fie cel mai mare parc din lume. Populația NCA va fi de 6,5 milioane de locuitori, posibil chiar 7.Costurile estimate la lansarea proiectului erau de 58 de miliarde de dolari. PIB-ul per capita al României este de aproximativ 3,5 ori mai mare decât al Egiptului.

Pentru comparație, lucrările la autostrada Transilvania au fost contractate cu Bechtel în 2004. Autostrada nu este gata nici azi. (sursa)

Context:

Egiptul are o populație de 102 milioane de locuitori. România are 19. ÎNSĂ, la această populație, Egiptul obține un PIB de 363 de miliarde de dolari. Românii produc aproape 249 de miliarde, cu o populație de cinci ori mai mică. Și totuși, eu au reușit să construiască o nouă capitală, nu un drum.

Articolul precedentCTP l-a reevaluat pe Cîțu: E laș, oportunist, fripturist, are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura
Articolul următorBihorul, pe locul 3 în țară. A treia cea mai mare incidență!