Un document exploziv, intrat în posesia Bugetul.ro, scoate la suprafață neregulile de la Apele Române! Ervin Molnar, directorul instalat la șefia Apelor Române prin Ordin de ministru, a ajuns deputat PNL de Târgu Mureș. Astfel, el a fost nevoit să aleagă între funcția de director și cea de parlamentar. A ales-o pe cea din urmă.
Ca atare, în funcția de șef al Apelor Române, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMIR l-a numit pe Laszlo Barabas.
Cu toate acestea, adevăratul director al Administrației Naționale Apele Române a rămas Ervin Molnar, deputatul de Târgu Mureș.
Vă întrebați cum?
Ei bine, Ervin Molnar și-a suspendat contractul de muncă pe perioada mandatului de deputat și poate reveni oricând pe postul de director al ANAR.
Ca atare, deși nu a dat concurs pentru a deveni director al Apelor Române și a fost instalat politic, sub Guvernul Orban, la 22 ianuarie 2020, Ervin Molnar se va întoarce la cârma ANAR, fie la finalul mandatului, fie mai devreme, dacă renunță la mandatul de parlamentar.
Sindicatul Mureșul din Apele Române: „Suntem toți luați de proști”
Sindicaliștii de la Apele Române acuză că la mijloc e „o șmecherie iefintă”, pentru ca Ervin Molnar să fie păstrat în sistem.
„Deși știm că nu a dat concurs pentru ocuparea postului de director general al Administrației Naționale Apele Române(ANAR)
Deși știm că în mod evident nu îndeplinea deloc condițiile pentru ocuparea acestui post important,
Deși știm că este principalul vinovat pentru angajările ilegale din Apele Române,
Cu toate acestea, astăzi numitul Molnar Ervin este încă Director general ANAR!
Cu alte cuvinte, acesta oricând vrea poate reveni pe această funcție pentru că, printr-un artificiu, cu doar 3 săptămâni înainte de data la care trebuia, conform legii, să plece din funcția de director, pentru că a fost ales deputat(funcția de director ANAR cu cea de deputat fiind incompatibile) nu s-a mai așteptat termenul pentru a-i înceta definitiv contractul de muncă cu ANAR, ci i s-a suspendat înainte de ajungerea acestuia la termen.
O șmecherie ieftină pentru a-l păstra sistem.
Din nou presupunerile noastre s-au adeverit: suntem toți luați de proști, fraieriți, se încearcă a ni se aruncă praf în ochi, în spatele tuturor mizeriilor sunt aceleași personaje, doar măștile și le schimbă.
Post scriptum: suspendarea contractului de muncă este ilegală, ea s-a făcut cu încălcarea art. 49 alin. 5 din Codul muncii, conform căruia: ” De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza”, acuză SMAR. (bugetul.ro)