Sergiu-Marian Bordea-Ştefan era, la începutul lunii aprilie, un lucrător vamal oarecare la Focşani, scrie adevarul.ro. Fără niciun fel de concurs, el a fost numit şef al Finanţelor de la Galaţi, iar a doua zi de la această numire a fost promovat, tot fără concurs, director general adjunct la Fisc pentru regiunea sud-est a ţării.

El este membru al PNL, iar numele lui a figurat pe lista de candidaţi a acestui partid, la alegerile din 2016, la Consiliul Local al comunei Milcovul (judeţul Vrancea). De asemenea, soţia proaspătului director al finanţelor din sud-estul României este nepoată de frate a ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan (cunoscut şi drept „ministrul grindă”, după scandalul cu declararea fiscală incorectă a suprafeţei vilei în care locuieşte), ea fiind angajată ca jurist la firma de transporturi a acestuia (Balcanic Prod SRL Focşani).

Vrânceanul Sergiu-Marian Bordea-Ştefan este dovada vie că nimic nu este imposibil atunci când vine vorba de ambiţiile unui mic funcţionar de a promova peste noapte (la propriu) într-o înaltă funcţie publică. La începutul lunii aprilie a acestui an, Bordea-Ştefan era un simplu inspector vamal la Biroul Vamal de Interior (BVI) Vrancea (instituţie subordonată Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, care are în subordine fiscul şi vămile din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Brăila, Constanţa), iar în doar două zile a reuşit două promovări absolut spectaculoase.

Deşi iniţial în mediul politic au apărut informaţii că acesta va fi numit şef al BVI Vrancea, lucrurile s-au petrecut cu totul altfel. În prima fază, pe 1 aprilie 2020, printr-un ordin semnat de şefa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, Sergiu-Marian Bordea-Ştefan a fost numit, fără concurs, director al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi, în locul unei persoane care ocupase postul respectiv în urmă cu doar trei luni, tot cu delegaţie. Chiar a doua zi, proaspătul director a mai avut parte de o promovare surpriză, tot fără concurs, de data aceasta pe funcţia de director general adjunct al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi.

Surse din interiorul AJFP Galaţi ne-au confirmat că, în cele 24 de ore în care a fost şef al instituţiei, Sergiu-Marian Bordea-Ştefan nu a fost văzut de nimeni la muncă, numirea fiind pe rol de „trambulină”, deoarece altfel (conform regulamentelor interioare) nu putea fi pus director adjunct la direcţia regională.

Citeste mai mult: adev.ro/qa41ap

Articolul precedentIon Țiriac s-ar fi retras la Balc
Articolul următorNew York Times: Când se termină o pandemie și cine decide acest lucru?