Mii de germani au plecat în vacanţă în Mallorca în acest weekend, cu ocazia vacanței prilejuite de Paştele catolic, în ciuda creşterii numărului de contaminări cu noul coronavirus în Germania şi a apelurilor guvernamentale de a se abţine de la călătorii, informează Agerpres.

Doar sâmbătă 60 de avioane din Germania au aterizat la Palma, capitala insulei spaniole, alte 70 de avioane fiind aşteptate duminică, a anunţat aeroportul.

Numai compania Eurowings a întreprins spre Mallorca 44 de curse, sâmbătă şi duminică, cu decolări de pe nouă aeroporturi germane, de aproape patru ori mai mult decât în weekendul precedent.

Compania Tui a afirmat că a adus pe insulă aproape 2.000 de turişti, în 15 avioane cu decolare de pe cinci aeroporturi germane. Zborurile nu au fost rezervate în întregime, gradul de ocupare fiind „la acelaşi nivel ca în weekendul trecut”, a spus un purtător de cuvânt.

Mallorca şi alte insule din arhipelagul Baleare au fost scoase de guvernul german de pe lista zonelor cu risc de coronavirus, la 14 martie, după ce numărul de infectări noi raportate la 100.000 de locuitori a rămas sub 50 timp de şapte zile. În prezent incidenţa la şapte zile este de 28,71, conform Ministerului spaniol al sănătăţii.

În aceste condiţii, germanii care merg în vacanţă pe insulă nu mai trebuie să se carantineze şi să se testeze la întoarcere, ceea ce a determinat o creștere a rezervărilor de Paşte.

Totuşi, de marţi toţi pasagerii care vin din străinătate trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ, iar guvernul german i-a sfătuit în general pe cetăţeni să nu călătorească, în ţară sau în străinătate, mobilitatea fiind considerată un vector important al pandemiei.

Potrivit cotidianului local în limba germană Mallorca Zeitung, turiştii germani care au un rezultat pozitiv la un test de coronavirus făcut în timp ce se află pe insulă pot petrece perioada obligatorie de carantină pe gratis la unul din hotelurile special amenajate, nefiind nevoie decât de cardul european de asigurare EHIC (European Health Insurance Card). (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.