Francezii au declanșat o campanie națională prin care se îndemnau să-și facă duminică nevoile în râul Sena, în semn de protest față de sumele prea mari cheltuite, în opinia lor, pentru curățirea apei, înainte de Jocurile Olimpice.

Parizienii au anunțat că-și vor face duminică nevoile în râul Sena, pentru a protesta față de ceea ce ei consideră a fi prea mulți cheltuiți în vederea Jocurilor Olimpice, scrie Sky News.

Primărița Parisului, Anne Hidalgo, trebuia să înoate duminică în râul Sena pentru a demonstra că apa este suficient de curată pentru sportivii olimpici, dar a amânat evenimentul până după alegerile din iulie.

Și președintele Emmanuel Macron anunțase că va înota în Sena înainte de Jocurile Olimpice, fără a preciza însă o dată anume.

Între timp, francezii supărați s-au adunat sub hashtag-ul #JeChieDansLaSeineLe23Juin, care se traduce prin „Mă c…c în Sena pe 23 iunie”.

A fost înființat chiar și un site web, cu sloganul: „Ne-au cufundat în rahat, e rândul lor să se cufunde în rahatul nostru”.

Franța a cheltuit 1,4 miliarde de euro pentru a curăța Sena, dar apa este încă murdară 

Problema este că toate resursele investite în Jocurile Olimpice nu au fost folosite pentru a rezolva toate problemele sociale pe care le avem în acest moment”, a spus creatorul anonim al site-ului. “Avem senzația că suntem abandonați. Vedem unde a fost prioritatea lor“.

Franța a cheltuit peste 1,4 miliarde de euro pentru a face apa suficient de sigură pentru a înota, cu triatlon și evenimente de înot în apă deschisă programate să aibă loc în râul Sena.

Un raport publicat vineri a arătat însă că apa era încă prea murdară pentru a putea înota, la puțin peste cinci săptămâni până la primul eveniment de triatlon.

Probele de apă au arătat rate mari de două tipuri de bacterii fecale, inclusiv E.coli, și nu au îndeplinit standardele stabilite pentru Jocurile, a declarat prefectul regiunii Paris, Marc Guillaume.

sursa: StirilePROTV

Articolul precedentOrașe din România în topul celor mai fericite din lume. Cine este pe podium
Articolul următorCare este cel mai periculos loc din România. Zona le dă fiori localnicilor