Grupul suedez Intrum, liderul Europei în credit management, care a cumpărat în România Top Factoring în 2017, an în care devenea și liderul mondial în credit management și recuperare de creanțe, ia în calcul acum să plece de pe piața locală, relevă date analizate de Profit.ro.

“Prioritățile noastre strategice fundamentale și pe termen lung rămân neschimbate – creștere profitabilă și eficiență îmbunătățită printr-o serie de inițiative-cheie. Simplificarea și concentrarea înseamnă a face organizația mai coerentă și ne vom spori concentrarea asupra zonelor geografice în care putem realiza leadership atât în servicii, cât și în investiții.

În conformitate cu această focalizare sporită și simplificare, investigăm o posibilă ieșire din Balcani, România și Brazilia, cu reducerea jurisdicțiilor noastre de la 25 la 20″, este mesajul companiei.

Top Factoring, companie de recuperare creanțe, a fost preluată în 2017 de grupul suedez Intrum și a intrat sub brandul Intrum România. În 2021, Intrum România a avut afaceri de 28,1 milioane lei și o pierdere de 875.120 lei, cu 95 de angajați.

Intrum Justitia a cumpărat Top Factoring în luna aprilie 2017 de la fondul de investitii Reconstruction Capital II Limited (RC2), deținut de Ion Florescu, cu 25 de milioane de euro. În iunie 2017, Intrum Justitia fuziona cu Lindorff, devenind astfel liderul mondial în credit management și recuperare de creanțe, cu operațiuni în 24 de țări din Europa și 160 de parteneri în întreaga lume. În România, Intrum concurează cu Kruk, EOS, APS. (sursa)

Articolul precedentOptimiști… Partidul Laburist: În câţiva ani, nivelul de trai din Marea Britanie va rămâne în urma celui din România
Articolul următor96% din primării cheltuiesc mai mult decât încasează