Pentru a încuraja angajarea șomerilor și a proaspeților absolvenți, statul oferă o serie de facilități, iar una dintre ele este acordarea unei prime de 13.000 de lei. Potrivit Știrilor Pro TV, în 2023 doar 2.600 de români au beneficiat de această primă.

Potrivit sursei citate, pentru o slujbă aflată la mai mult de 50 de kilometri de domiciliu șomerii pot primi 13.000 de lei primă de instalare sau pot opta să le fie acoperită o parte din chirie și utilități.

Știrile Pro Tv mai arată că prin intermediul Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, românii pot apela, de pildă, la prima de activare care se acordă șomerilor neîndeminzați. Aceștia trebuie să fie înregistrați în evidențele statului cu cel puțin 30 de zile înainte de a-și găsi un loc de muncă pentru o perioadă de cel puțin trei luni de zile. Primesc în total 1.000 de lei.

O altă primă este prima de inserție. „Absolvenți care se înregistrează în evidențele noastre și se înregistrează în termen de 60 de zile de la absolvire. Dacă în acest termen își găsesc și un loc de muncă atunci la solicitarea acestora se acordă și această primă de activare care este de trei ori valoarea indicatorului social de referință. Indicatorul social de referință este 598 de lei și se actualizează în fiecare an”, a explicat Corina Scarlat, șef serviciu comunicare ANOFM. (sursa)

Articolul precedentSoțul Dianei Șoșoacă vrea să divorțeze și amenință că îi ia numele de familie: „Va trece la Macovei. Se crede o zeiță”
Articolul următorCiolacu: ”Peste 1.100 de lei pe lună ar fi plătit românii în plus dacă nu plafonam prețurile la energie, gaze și alimente!”