Naționala Italiei, campioana europeană en-titre, a fost eliminată sâmbătă de la EURO 2024, în optimile de finală, după un meci lamentabil în fața reprezentativei Elveției, scor 0-2.

Luciano Spalletti (65 de ani), selecționerul Italiei, și-a asumat responsabilitatea după această eliminare dureroasă: „Nu am avut decât zece partide la dispoziție ca să-mi cunosc jucătorii, pe care însă eu i-am ales! Dar eu merg mai departe, nu se schimbă nimic”.

El adaugă faptul că nu a avut timp suficient să cunoască jucătorii, având în vedere că pregătește „Squadra Azzurra” doar din septembrie anul trecut: „Acum nu suntem în stare să facem mai mult decât atât, este responsabilitatea mea. Voi vorbi cu Gravina (n.r.- președintele federației italiene). Nu am avut timp să fac cunoștință cu jucătorii, câteva jocuri în plus m-ar fi putut ajuta”, a declarat Luciano Spalletti, la conferința de presă de la finalul meciului.

„Drumul spre Cupa Mondială? E clar că avem nevoie de mai mult ritm, mai multă continuitate, mai mult sacrificiu. Nu am ajuns acolo în condiții prea bune și la această temperatură devine dificil”, a continuat Luciano Spalletti pentru Rai Sport.

Italia câștigase ultima finală de EURO, în 2021, după o victorie contra Angliei, chiar pe Wembley, la loviturile de departajare. (sursa)

Articolul precedentAlegeri în Franţa: Aproximativ 49 de milioane de persoane, chemate la urne pentru a alege noua Adunare Naţională
Articolul următorTemperaturi de foc în următoarea perioadă. ANM anunță când va fi cel mai cald: „Ziua de luni aduce valori apropiate de 40 de grade Celsius”