Violeta Vijulie, viitorul secretar de stat la Ministerul Educatiei a explicat pentru Ziare.com felul in care au fost impartite functiile de secretar de stat si cele de la agentiile guvernamentale in interiorul Coalitiei de Dreapta aflata la guvernare.

“Este un algoritm in functie de ce procent a avut fiecare partid. De exemplu, PNL ul a avut 55% din voturile coalitiei asa ca pe baza acestui algoritm fiecare si-a ales ce functii vrea sa detina. Pe aceasta imparteala intre partide, USR a cerut Agentia Nationala a Functionarilor Publici, la care eu sunt presedinte.

Apoi, pe functiile revenite PNL-ului, mai precis, in jur de 40 de functii de secretar de stat, la care se adauga cele de presedinte si vicepresedinte de agentii, s-a facut lista in functie de rezultatele obtinute de filiale la alegerile parlamentare.

Asa ca ordinea tragerii la sort s-a stabilit in functie de rezultatul filialei. Fiecare filiala a primit un secretar de stat, asta e clar. Din interiorul filialei a fost selectata o persoana competenta pentru acea functie”, a afirmat Violeta Vijulie.

Violeta Vijulie a fost sustinuta pentru functia de secretar de stat de PNL Sector 3, filiala in interiorul careia detine functia de prim-vicepresedinte. (ziare.com)

Articolul precedentCriptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont
Articolul următorOMS: Al doilea an de pandemie COVID-19 ar putea fi mai dificil decât primul