Catolici și protestanți din întreaga lume au cântat sâmbătă seară “Hristos a Înviat” și au luat lumina sfântă care anunță Învierea Domnului.

În bisericile de la noi, peste un milion și jumătate de credincioși s-au putut bucura de slujbe fără restricții. Apoi, cu sufletele împacate și cu lumânările aprinse, au mers acasa, la familie.

Bisericile catolice și protestante din toată țara s-au umplut sâmbătă seară de lumina sfântă. La Arad, slujba de înviere a avut loc în biserica romano-catolică Sfântul Anton de Padova.

Cu lumânări aprinse în mână, credincioșii au participat la o procesiune prin centrul orașului, apoi au dus lumina acasă, în familie.

Bărbat: Bucuria este mare că după doi ani de pandemie, în care nimeni nu mai știa care sunt restricțiile și ce se poate și nu, acum putem să ducem lumina învierii jur imprejur în oraș.

Și la Catedrala Romano-Catolică ” Sfântul Mihail” din Alba Iulia, sute de credincioși au participat la slujbă. Din cauza vremii, procesiunea s-a desfășurat în interiorul edificiului.

Credincioșii au primit cu inima deschisă vestea Învierii.

Femeie: Emoționant, e frumos să vezi din nou oamenii care se adună la o sărbătoare așa frumoasă.

Și Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti a fost sâmbătă seară un altar al luminii.

Ceea ce noi celebrăm dă sens vieții noastre de astăzi. Tuturor problemelor, frământărilor, Învierea Domnului încearcă să le dea o nouă perspectivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice.

În vestul țării, bisericile catolice au fost pline. Numai în județul Timiș sunt aproape 50.000 de credincioși romano-catolici. La Biserica Milenium din Timișoara slujba a început cu ritualul sfințirii focului, iar preoții au cântat în 3 limbi, română, maghiară și germană.

Femeie: E cel mai mare lucru care poate fi în lumea asta. Iisus s-a răstignit să ne ierte nouă păcatele, să ne împace cu Dumnezeu.

La slujba de înviere, oficiată la Catedrala Romano-Catolică “Maria Regină” din Iași, au participat peste 1000 de enoriasi.

Chiar dacă trăim într-o lume tot mai amenințată de ură, discordie, război, boli de tot felul, neputiincioși în ale face față, doresc ca acest mesaj de lumină și de speranță, al Învierii Domnului să ajungă la toți oamenii de bună voință”, a declarat episcopul Diecezei Romano-Catolice Iași.

La Sibiu, noaptea de Înviere a fost una specială și pentru Klaus Iohannis și soția lui, Carmen. Cei doi au participat la slujba religioasă oficiată în biserica romano-catolică “Sfânta-Treime” din centrul istoric al orașului. (sursa)

Articolul precedentMeteorologii anunţă că temperaturile vor scădea semnificativ în toată ţara, în următoarele două zile
Articolul următorLa mulți ani! 1,4 milioane de români își celebrează onomastica în Duminica Floriilor