Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea a anunțat miercuri că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi publicat în 2 iunie: „Vom fi printre puținele state membre UE care publică întregul document”. De asemenea, Ghinea a mai spus că Planul NU este gata!

Așadar, rămâne întrebarea: CE AU PREZENTAT AZI?

Conform lui Ghinea, consultările cu CE sunt în derulare, miercuri seara este programată o videoconferință cu premierul Florin Cîțu și vicepreședintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager, iar joi și vineri sunt programate negocieri tehnice pe clarificarea etichetării investițiilor verzi și a celor digitale.

Cristian Ghinea a anunțat care este programul de definitivare și comunicare a PNRR:
-27-28 mai: negocieri tehnice cu Comisia
-28-30 mai: definitivarea textului, ținând cont de ultimele negocieri
-31 mai: depunerea oficială a PNRR în sistemul informatic al CE. Se vor depune 30 de documente separate, câte unul pentru fiecare capitol transversal și pentru fiecare componentă.
-1 iunie: reunirea textelor într-un format pentru publicare
-2 iunie: publicarea integrală și prezentarea PNRR către publicul larg și jurnaliști.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a explicat, miercuri, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) NU a fost prezentat miercuri în detaliu în Parlament pentru că NU este gata.

„Se ştie că acest plan este într-o negociere continuă între Guvernul României şi Comisia Europeană, experţii Comisiei Europene şi că prezentarea lui, să spun, într-o formă semifinită e făcută în momentul în care se depune la Comisia Europeană”, a zis Orban.

DECI NU VA FI GATA NICI DUPĂ CE E DEPUS!

„Astăzi nu a fost prezentat în plen PNRR. Tot ce știm este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unui singur – pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul guvernului în privința PNRR”, a anunțat miercuri Marcel Ciolacu, președintele PSD. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.