profit.ro: Compania ungară de tehnologie 4iG, avându-i printre acționari pe Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri din Ungaria și indicat public ca un prieten apropiat al premierului Viktor Orban, cumpără operațiunile Digi din Ungaria.

Valoarea tranzacției este de 625 de milioane de euro, înțelegerea fiind programată pentru finalizare în ianuarie.

În martie, Digi Communications (DIGI), prezentă pe piețele din România, Ungaria, Spania și Italia și compania-mamă a operatorului RCS & RDS, a anunțat că vrea să își vândă operațiunile din Ungaria către 4iG.

Anterior, Profit.ro a anunțat că judecătorii Curții Supreme din Ungaria au respins, fără cale de atac, recursul formulat de Digi Communications împotriva unei decizii a primei instanțe, care a hotărât că Autoritatea de reglementare în comunicații din țara vecină a acționat legal atunci când a exclus compania din procedura de vânzare a frecvențelor destinate serviciilor de telecomunicații din generația a cincea (5G). La momentul respinferii ofertei sale, Digi Communications a apreciat decizia ca fiind incorectă și lipsită de temei real.

Digi și 4iG Plc, unul dintre operatorii de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, au încheiat în primăvară un acord preliminar și neobligatoriu pentru achiziția DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. (Digi Ungaria) și a filialelor Invitel Ltd. și I TV Ltd. În mai 2018, Digi Communications finalizase preluarea Invitel Tavkozlesi, unul dintre operatorii cheie pe piața de telecomunicații din Ungaria, cu 135,4 milioane euro.

În baza înțelegerii părților, din primăvara acestui an, 4iG achiziționa integral participația Digi din Ungaria. Achiziția urma să fie finalizată până în luna septembrie a acestui an, după ce va fi încheiat procesul de due-diligence. Contractul a fost semnat acum. (profit.ro)

Articolul precedentMinistrul Muncii, reacție după ce consilierul BNR a anunțat că UE va interzice încălzirea cu lemne în România: “Nu va fi impus peste noapte” Dar va fi…
Articolul următorCod portocaliu de ninsori abundente. Meteorologii au anunțat zonele unde stratul de zăpadă va fi consistent