Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, 3 septembrie, într-o emisiune TV că media sa la examenul de Bacalaureat a fost 7,03.

Ciolacu a povestit la România TV că, în liceu, a rămas corijent pe toamnă la Economie politică.

“Am fost întrebat ce notă am luat. Nu am ştiut. Acum 38 de ani. Nu mi-a trecut prin cap să mă uit ce notă am luat la Bac. (…) Am dat Bacalaureatul, am 7,03”, a precizat Marcel Ciolacu pentru sursa citată.

El a spus că “l-a tras în jos” nota de la Fizică.

“Am dat şi treaptă, am luat treapta din prima. O singură dată am rămas corijent pe toamnă, era ceva cu Economie politică. M-a întrebat ce este Partidul Comunist Român. Ştiţi? Centrul vital al naţiunii noastre. (…) Am muncit de m-a luat strechea, de la 19 ani. Nu m-am cărat, o singură dată când am plecat la facultate cu soţia mi s-a dat tradiţionala oală cu sarmale să o car. Mergeam cu trenul. Tot drumul de la Buzău la Bucureşti au mirosit sarmalele alea de te lua de cap. Eu din acel moment nu am mai luat mâncare de la mama. (…) Am luat 9 la licenţă şi la master 8,66”, a povestit premierul.

Premierul a fost atacat de mulți politicieni după ce a declarat luni, 2 septembrie, la Parlament, că nu îşi aminteşte media de la Bacalaureat, dar că va prezenta public diploma.

Marcel Ciolacu a precizat că a dat examenul imediat după ce a terminat liceul şi a luat o medie ”suficient de bună”.

”Nu ştiu în acest moment, o medie suficient de bună. (…) Staţi că nu v-am arătat nici diploma, aşa că o să vă dau şi media şi diploma. Nu ştiu nota, nu m-am uitat, o să mă uit. (…) Alegătorii vor şti acest aspect. (…) Am înţeles de la echipa mea că s-au făcut solicitări pe 544 (legea – n.r.), aşa că prefer ca autorităţile statului să dea răspunsul”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului după ce a fost întrebat cu ce medie a trecut examenul de Bacalaureat. (sursa)

Articolul precedentUn tren a făcut aproape o zi de la Oradea la București
Articolul următorUn nou val de praf deșertic deasupra României, până în noaptea de joi spre vineri. De unde vine acesta