Cu o avere de aproape 20 mld. dolari, el mai deţinea şi două clădiri de birouri în România, lângă Guvern.

Cotidianul american New York Times anunţă că miliardarul ceh Petr Kellner se află printmre victimele unui accident de elicopter în Alaska, alături de încă patru persoane, unde se afla la schi.  

Petr Kellner cumpărat Pro TV anul trecut, prin holdingul pe care îl deţine, PPF. 

Accidentul, care a omorat alte patru persoane, s-a întâmplat sâmbătă, şi este încă sub investigaţie. Kellner, care era cea mai bogată persoană din Cehia, avea o avere de 19,6 mld. dolari. PPF, care controlează afaceri în domenii precum finanţe, telecomunicaţii, producţie, media şi tehnologie, a anunţat că activele totale ajung la 44 mld. euro. 

Petr Kellner a cumpărat anul în 2019/ 2020 Pro TV, principalul canal de televiziune din România, într-o tranzacţie prin care a preluat de la americanii de al AT&T grupul CME, principalul acţionar al PRO TV.

Kellner a avut mai multe afaceri în România în ultimii 15 de ani, la un moment dat deţinuse şi 20% din Romexterra Bank, iar acum deţine două clădiri de bioruri din apropierea Guvernului.

PPF Real Estate a intrat în România în anul 2016, prima investiţie imobiliară fiind Metropolis Center, urmată în 2018 de achiziţia Crystal Tower.

Grupul PPF avea în plan noi achiziţii pe piaţa locală în condiţiile în care randamentele investiţionale rămân ridicate, iar condiţiile sunt similare cu cele din Europa Centrală. (sursa)

Articolul precedentCelebrul PNRR: peste 5 mld. euro pe hârtie pentru administraţiile locale. Dar nu se știe pentru care!
Articolul următorCe s-a întâmplat cu fabrica de diamante construită de comuniști și aflată pe locul trei în lume