Țepe cu bilete la meciurile naționalei la Campionatul European de fotbal. Este cea mai nouă escrocherie care a apărut online, după bucuria românilor în meciul de debut al tricolorilor la EURO. Rețelele de socializare s-au umplut de mesaje în care oamenii cer bilete la următoarele meciuri, cu Slovacia și Belgia, așa că escrocii s-au adaptat imediat: vând bilete false sau, în cel mai bun caz, la suprapreț.

Imediat după victoria României cu Ucraina, rețelele de socializare s-au umplut de mesaje în care oamenii vând bilete la Euro. În doar 24 de ore, pe grupurile de Facebook au fost postate peste 200 de mesaje. Prețurile sunt imense. Un singur bilet se vinde cu 250, 300 sau chiar 400 de euro. Asta în contextul în care același tichet a costat inițial 30 sau 60 de euro.

Aceasta este situația fericită, căci pe grupurile de Facebook au apărut în ultima zi postări în care oamenii se plâng că au fost înșelați: practic, au plătit banii și apoi escrocii nu le-au mai răspuns. Un bărbat chiar a publicat un transfer de 450 de euro către un potențial vânzător. După ce a primit banii, individul și-a sters toate mesajele.

Într-o altă postare, vedem că în momentul în care clienții cer mai multe detalii: precum factura sau poze cu biletul propriu-zis, escrocii spun că au vândut între timp biletul și nu mai este valabil.

Ce trebuie să știți? În teorie, meciurile României sunt sold-out. Nu ar mai exista bilete, însă în cazul în care o să mai fie scoase la vânzare, ele vor apărea prima dată pe site-ul UEFA. Este singura adresa unde puteți fi siguri că nimeni nu vă păcălește. Totodată, pe site-ul UEFA găsiți și prețurile oficiale. În acest mod, chiar dacă o să cumpărați bilete la suprapreț, măcar știți ce profit face individul care vi le-a vândut. (sursa)

Articolul precedentMeteorologii anunţă că valul de căldură se extinde în întreaga ţară / Cod galben şi cod portocaliu în cea mai mare parte a ţării, miercuri şi joi
Articolul următorAEP prezintă adevărul despre voturile nule, față de alegerile precedente