Legea privind reducerea risipei alimentare are de acum și norme metodologice, așa că toți cei care produc și vând mâncare trebuie să le ia în considerare.

Sunt obligați să implementeze o serie de măsuri pentru ca mâncarea să nu ajungă inutil la gunoi.

Printre acestea, reducerea prețului și vânzarea accelerată atunci când alimentele ies din termenul de valabilitate ori donarea produselor către organizații caritabile.

Restaurantele sunt obligate să le dea clienților la pachet mâncarea plătită, dar neconsumată în local. Multe fac deja acest lucru, dar în fiecare seară, pe fundul oalei, tot mai rămân câteva porții de ciorbă, tocană ori sarmale.

Citește articolul integral pe ȘtirileProTV.

Articolul precedentMajoritatea tinerilor spun că sistemul de învățământ din România este „rigid și ineficient”. Susțin totuși că au învățat lucruri de bază la școală – sondaj CURS
Articolul următorFlorian Bodog: Investiția Nokian Tyres de la Oradea – între propagandă și realitate