Campania de vaccinare a Guvernului Cîțu merge precum trenurile CFR – scrie printreranduri.net. Cu foarte mare întârziere!

Cu implicarea lui Florin Vasile Cîțu și a tuturor miniștrilor din cabinetul său, sub atenta supraveghere a președintelui Iohannis, „autoritățile” au reușit să atingă rata de vaccinare stabilită pentru 1 iunie pe data de 31 iulie! Deci, cu o întârziere de (doar) 60 de zile!

Dacă e să analizăm mai bine statisticile oficiale, numai 4.853.485 români sunt cu schema completă, dar, deci, în mod real, pragul de 5 milioane încă nu a fost trecut.

Prag pe care Cîțu spunea că-l vom atinge la 1 iunie.
Știți câți vaccinați trebuiau să fie la sfârșitul lunii iulie? 10.000.000. Da, 10.000.000, atât spunea Cîțu în aprilie.
Deci să ne bucurăm că am atins targetul de 5 milioane cu două luni întârziere și suntem la jumătatea targetului pentru finalul lui iulie! Și CFR s-ar rușina cu o astfel de întârziere, doar pentru Cîțu este o nouă victorie!

Cu asemenea „victorii” Guvernul fantasticului Cîțu va învinge pandemia big time! Numai să nu o învingă după ce ea se va fi terminat deja!

#totulvafibine?

PS. Sociologul Mirel Palada analizează evoluția procesului de vaccinare din România.

„Conform datelor oficiale (site Guvern, dar și Our World In Data), avem semne din ce în ce mai clare de aplatizare / saturare a procesului de vaccinare la în jur de 25% din populație – o valoare medie dacă e să ne uităm la multele țări unde avem date oficiale disponibile (sursă: Our World In Data)

Această plafonare a procesului de vaccinare se vede din graficul de mai jos, care arată evoluția celor vaccinați ca % din populație: vaccinați complet, două doze (linia roșie) și vaccinați doar cu o doză (linia portocalie).

Din felul în care

a) curba se aplatizează, conform bine-cunoscutului model de distribuție logistică știut sub numele de “funcția logistică”, ce se aplatizează spre capătul de saturație și

b) cele două curbe încep să se apropie,

rezultă că avem din ce în ce mai puține cazuri cu vaccinare inițială cu prima doză.

Semn de epuizare a nivelului de acceptare de vaccinare în populație.

Un sfert s-au vaccinat. Alți 15% declară că au trecut prin boală (sursa : sondaje Sociopol) – deci boală cu simptome. La aceștia s-ar mai adăuga cel puțin încă 25% – 30% care au trecut asimptomatic, fără ca măcar să știe că au avut Covid. Ar fi 25% + 15% + 25% = 65% din populație. Probabil destul astfel încît cel de-al patrulea val, care deja bate la ușă, să nu mai provoace probleme atît de grave (ATI, morți).

Problema este că aceste două bazine nu sînt distincte. Sînt unii care s-au vaccinat chiar dacă au trecut prin boală. Deci nivelul de 65% este mai degrabă wishful thinking. Fără un studiu sistematic, pe un eșantion mare reprezentativ, nu vom ști public cîți au trecut cu adevărat prin boală. Probabil Securitatea a făcut acest studiu, dar cît timp datele nu sînt publice, sîntem precum ciupercile: în întuneric și în materie organică hrănitoare, sănătoasă, bio pînă la gît.

Hai, că o să fie bine. Hai, că la valul 4 o să vă dea și șepci dacă va vaccinați. Make Iohannis great again.

Ghinion.”

sursa: printreranduri.net

Articolul precedentNoi alerte de caniculă pentru cea mai mare parte a țării. Valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare
Articolul următorCea mai călduroasă zi în România: sunt așteptate temperaturi de 41 de grade. Canicula provoacă probleme și în sudul Europei