♦ Aceştia au plătit impozite de 202 mil. lei. ♦ Cel mai mare impozit plătit, 8,5 mil. lei, adică un profit net de 85 mil. lei. ♦ Profit mediu, 65.000 de lei.

Circa 33.000 de persoane fizice, care investesc la Bursă pe cont propriu sau care sunt clienţi ai fon­durilor mutuale, au plă­tit impozite de 202 mil. lei pe baza tranzacţiilor bursiere din anul 2020, ceea ce înseamnă că, apli­cat impozitării de 10% pe câştig, aceşti investitori au făcut 2 mld. lei profit în anul pandemiei.

„Numărul de contribuabili per­soa­ne fizice care au obţinut venituri din transferul titlurilor de valoare şi alte operaţiuni – 33.156. Valoarea im­po­zitului pe venitul aferent acestor de­claraţii unice înregistrate de către con­tribuabilii care au obţinut ve­ni­turi din transferul titlurilor de va­loare şi alte operaţiuni – 201,94 mil. lei“, a transmis ANAF la solicitarea prin care ZF a cerut informaţii doar despre persoanele fizice care au com­pletat, depus şi plătit declaraţia unică, pentru tranzacţiile bur­sie­re din 2020, până în termenul limită de 25 mai 2021.

Circa 71.000 de investitori sunt în ringul bursier de la Bucureşti în timp ce 386.000 in­ves­titori sunt clienţi ai fondurilor mutuale din Româ­nia. Desigur, orice in­ves­titor direct pe Bursă poate fi şi client al fondurilor mutuale şi viceversa, şi de aceea o propor­ţie a numărului celor care au plă­tit impozit este dificil de estimat.

citiți mai multe pe zf.ro

Articolul precedentAlbania: Parlamentul a votat pentru destituirea preşedintelui ţării, acuzat de încălcarea Constituţiei pentru participarea la campania electorală
Articolul următorVeşti proaste pentru cine vrea să îşi cumpere un apartament. Preţurile locuinţelor cresc de la o lună la alta