Țările mai puțin bogate din Europa (după PIB-ul pe cap de locuitor) tind să aibă săptămâni de lucru mai lungi, relevă datele analizate de Profit.ro. De exemplu, în Balcani — inclusiv Turcia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Grecia și România — oamenii lucrează, în medie, peste 40 de ore pe săptămână la locurile lor de muncă principale.

În contrast, cei din Olanda muncesc în medie 32 de ore pe săptămână.

O hartă VisualCapitalist arată numărul mediu de ore lucrate săptămânal de europeni, pe țări, conform Sondajului Forței de Muncă realizat de Eurostat (2023).

Setul de date acoperă persoanele angajate cu vârste între 20 și 64 de ani, în „ocuparea principală” și include munca cu normă întreagă și cu normă parțială.

Un alt aspect găsit în Sondajul Forței de Muncă este modul în care orele de lucru săptămânale variază în funcție de ocupație. Cei care lucrează în agricultură, silvicultură și pescuit au săptămâni de lucru cele mai lungi (44 de ore).

citiți mai multe pe profit.ro

Articolul precedentGuvernul Ciolacu, investiții record în infrastructura de transport: 600 de milioane de euro pentru 58 de trenuri electrice noi. Oradea va fi interconectată cu alte 12 municipii
Articolul următorPrognoză meteo pe două săptămâni: Toamnă blândă, după care temperaturile scad accentuat