Sunt mai puţin de două săptămâni până când elevii din toată ţara vor merge la cursuri, aşa că părinţii se pregătesc să facă cumpărături, chiar dacă nu se ştie exact care vor fi regulile privind reînceperea noului an şcolar. 84% dintre părinţii români vor cumpăra lucruri pentru noul an şcolar 2020-2021, iar 51% dintre ei au un buget cuprins între 500 şi 1000 de lei, iar 15% dintre părinţi se gândesc să investească chiar peste 1000 de lei în cumpărăturile pentru acest nou an şcolar.

Cele mai populare categorii de produse cumpărate de părinţi vor cumpărara îmbrăcăminte sport – 69%, pantofi sport – 55%, materiale şi rechizite şcolare – 51%, ghiozdane -33%, uniforme şcolare – 18%.

Cu ocazia începerii noului an şcolar, 9 din 10 copii vor veni la şcoală cu haine şi rechizite noi, obiecte pentru care sunt cheltuiţi mai mult de un sfert din totalul banilor alocaţi pentru începutul şcolii.

De altfel, aproape 3 din 10 părinţi investesc şi în pregătirea spaţiului de lucru pentru acasă, achiziţionând diferite obiecte de mobilier pentru care alocă cel puţin 60 de lei.

Anul trecut, părinţii au cheltuit pentru şcoală între 1.740 lei şi 2.650 de lei, asta în condiţiille în care salariul net anul trecut era de 3.119 lei lunar, potrivti datelor Institului Naţional de Statistică.

Elevii şi părinţii vor afla joia viitoare, cu doar patru zile înainte de începerea anului şcolar, în ce condiţii vor învăţa copii. (sursa)

Articolul precedentScumpa noastră Oradea: 115 luni de muncă pentru un mic apartament!
Articolul următorPalmă de la UE pentru guvernul Orban. CE avertizează: România, singura din UE care nu va putea controla îndatorarea