Aproape 100.000 de turiști au fost în vacanța de Rusalii pe litoral. Cele mai aglomerate stațiuni au fost Mamaia, Costinești, Eforie, și Vama Veche.

Vremea a fost numai bună, cu soare generos, dar și o briză răcoroasă, iar prețurile sunt încă mici.
Cu șezlongurile întinse până aproape de mal, în Mamaia a fost aproape la fel de aglomerat ca în weekend, în a doua zi de Rusalii.

Tânăr: ”Am zis că nu e nimeni, stau și eu liniștit și când am văzut aici, ca pe vremuri, că n-ai loc să pui un prosop. Unde sunt foarte multe persoane e și foarte bine”.

Pentru românii veniți pe litoral, săptămâna a început perfect: cu un cocktail răcoritor și cu o vreme superbă. Apa mării a fost și ea caldă, a avut 23 de grade Celsius, tocmai bună pentru scăldat.

Lucian Marcu, administrator plajă: ”A fost un weekend lung și aglomerat, dar foarte frumos și oamenii chiar și-au dorit să ajungă la mare”.

La prânz, oamenii au stat la coadă pentru o porție de mâncare gătită. Cele mai vândute au fost ciorbele, preparatele pe grătar sau cele din pește.

Bărbat: ”O ciorbiță de burtă, aripioare picante bineînțeles, că nu lipsesc și cartofi prăjiți. Un meniu simplu și mai ușor”.

O ciorbă costă 23 lei, iar un fel principal peste 30. Dacă vă doriți și desert, mai dați în jur de 17 lei.

Femeie: 
”Două ciorbe de burtă, o tochitură și niște șprot… În jur de 90 lei. Am mâncat și la restaurant și am plătit în jur de 140 lei”.

La terasele de pe promenada Cazinoului din Mamaia un meniu complet, cu ciorbă, felul doi și desert pornește de la 30 lei.

Turist: ”Mâncare tradițională. Spre exemplu, băiatul a comandat o tochitură cu mămăliguță, eu am luat o ciorbă de burtă, saramură de crap”.

Reporter: Cum vi se par prețurile anul acesta.

Turist: “Puțin cam piperate, dar ne-am obișnuit”.

Reporter: Depășiți 200 lei?

Turist: “Da, cu siguranță”.

Mulți au rămas pe litoral, mai ales că programul “Litoralul pentru toți” se încheie abia duminică. Până atunci, cazarea este mai ieftină chiar și cu 80 de procente față de mijlocul sezonului.

sursa: Pro TV

Articolul precedent„Telefobia”: de ce nu mai răspund oamenii la telefon, în era comunicării? „Creierul crede că s-a întâmplat ceva grav”
Articolul următorMeseria din România în care veniturile cresc în ritm amețitor. Salariile s-au apropiat de cele din străinătate