Noi sisteme inteligente de supraveghere a traficului vor fi implementate pe drumurile din România, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Aceste sisteme vor include camere video performante și un centru de analiză în timp real a imaginilor, cu scopul de a depista șoferii care utilizează telefonul mobil în timpul condusului.

În plus față de aceste noi tehnologii, Poliția Rutieră a fost dotată, în acest an, cu 700 de radare mobile montate pe trepied pentru a spori eficiența în monitorizarea traficului.

Cele 400 de camere video fixe vor fi amplasate pe drumurile naționale din țară, în special pe cele cu risc ridicat de accidente. Primele locații unde vor fi montate camerele vor fi pe autostrăzile București-Pitești, București-Constanța și București-Ploiești, precum și pe drumurile naționale DN1, DN2, DN6 și DN7.

Sistemul de supraveghere va fi complet automatizat, iar imaginile captate de camere vor fi analizate în timp real de un software specializat. În cazul în care sunt detectate abateri de la reglementările rutiere, sistemul va trimite o alertă automată Poliției, care va evalua imagini și va lua măsurile corespunzătoare.

La aceste sisteme se vor adăuga alte 400 de camere video fixe, montate de Compania Națională de Drumuri (CNAIR) pe diverse șosele, potrivit Promotor.

„În prima etapă, aceste camere vor fi montate pe Drumurile Naționale cu risc ridicat de accidente. Primele sisteme vor fi puse în funcțiune pe autostrada București-Pitești, autostrada București-Constanța și pe autostrada București-Ploiești. De asemenea, vor fi montate pe DN1, DN2, DN6 și DN7. Tot sistemul este automatizat, iar imaginile înregistrate de camere sunt analizate în timp real de un software special. În momentul în care vor fi detectate abateri rutiere, sistemul va alerta automat Poliția, la fel ca în cazul camerelor de rovinietă. Un ofițer din cadrul Poliției Române va analiza imaginile și va dispune măsurile care se impun”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, pentru Promotor. (sursa)

Articolul precedentTrecerea de la REVISAL la REGES, un nou capitol pentru evidenţa salariaţilor. Ce înseamnă această tranziţie pentru companii şi salariaţi. REGES le va permite angajatorilor şi salariaţilor să acceseze, actualizeze şi verifice datele contractuale