Pompierii bihoreni au intervenit, marţi după-amiază, pentru salvarea unui copil de un an şi jumătate, rămas blocat într-un autoturism şi cu cheile în interior. Pentru scoaterea cât mai rapidă a copilului din maşina aflată într-un loc la soare, pompierii au spart unul dintre geamuri.

Intervenţia pompierilor a avut loc marţi, în parcarea unui supermarket situat pe strada Nufărului din municipiul Oradea.

”Apelul prin Sistemul Unic 112 a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, în jurul orei 13.25,  apelanta precizând faptul că fiul ei, în vârstă de 1 an şi 6 luni, rămăsese blocat în maşină, cheile aflându-se în interiorul autovehiculului. Pentru salvarea micuţului captiv în maşina încinsă de soare, au fost mobilizaţi de urgenţă, pompierii Detaşamentului 1 Oradea, cu o autospecială de descarcerare şi cu două motociclete SMURD”, transmit oficialii ISU Bihor.

Pentru scoaterea cât mai rapidă a băieţelului, salvatorii au spart geamul portierei din dreapta faţă.

Copilul se afla în scaunul auto pentru copii, amplasat pe bancheta din spate. El transpirase din cauza temperaturii ridicate din interiorul maşinii, însă a fost găsit teafăr, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

”În acest context, pompierii militari bihoreni trag un semnal de alarmă şi reamintesc părinţilor că cei mici trebuie supravegheaţi în permanenţă şi, în niciun caz nu trebuie lăsaţi, nici măcar pentru câteva minute, singuri în maşină”, transmit oficialii ISU Bihor. (sursa)

Articolul precedentDSVSA: ZECE noi focare de pestă porcină în Bihor
Articolul următorSe pregătește retragerea pe viața a dreptului de a conduce pentru cei implicați în accidente grave! Senatorul bihorean Florian Bodog a avut discuții la Parlament