Meghan Markle de America și Meghan Markle de România. Două starlete mediocre, fățarnice și parvenite cu pretenții de prințese. Trăind noi acum, impus, într-o  secvență de istorie distopică în care până și sexul este prezentat ca fiind “fluid” nu contează că una din starlete este de sex feminin și cealaltă de sex masculin. Sunt la fel. Se tânguie impocrit, se profilează ca victime ale celor care nu le acceptă impostura și provoacă ceea ce le comandă doctrina lor progresistă. Scandal și diversiune. Și nu numai.

De s-ar fi rezumat la a fi doar niște existențe necesare presei de can-can ar fi fost doar de râs pentru noi. Este treaba lui Meghan Markle de America cum își rostuiește parvenirea. Norocul presei mondene de pretutindeni care are ce titluri în regim de breaking news să vândă. De clătinat, Meghan Markle de America clatină doar mințile naive. Casa Regală britanică și poporul britanic rămân înrădăcinați în istoria lor solidă.

În România nu mai este vorba despre can-can. Este vorba despre o grozăvie vecină cu moartea. Pentru că Meghan Markle de România conduce un minister. Ministerul Sănătății. Responsabil, teoretic, cu viața noastră. Iar moartea seceră prin spitale în timp Vlad Voiculescu joacă tenebros rolul prințesei neînțelese. 

8 martie 2021. Titluri cumplite în mass-media. “Legați cu forța de patul de spital, oamenii mor torturați”, “Abatoare umane în spitale. Legați cu cătușe din pânză, de paturi, bolnavii de covid mor chinuiți”, “Fără sa li se dea mâncare și apă, bolnavii mor țintuiți forțat în pat”, “Anticamera morții, secțiile ATI unde pacienții cu covid sunt împinși deliberat spre moarte, legați de pat”, “Bolnavii se rugau să nu-i lege de pat. Erau plini de răni la mâini și picioare.” “Făceau pe ei și nimeni nu îi schimba. Erau dopați ca să tacă”.  

Declicul s-a produs în urma mărturiilor îngrozitoare ale  unor cadre medicale de la Spitalul Județean din Sibiu care nu au mai suportat ce vedeau și au început să vorbească. În acest caz s-a deschis dosar penal. A fost începutul. Ca ciupercile au apărut și alte mărturii despre aceleași practici. De la București, de-a lungul și latul țării. 

Românilor le-a explodat brutal în față o realitate de coșmar. Ce se întâmplă în mult lăudatele secții de ATI. Nu vorbim de toate. Ci despre cele făcute public în urma reclamațiilor personalului medical și a familiilor pacienților. Cine știe câte or mai fi! Ieri a fost făcut public un alt caz de coșmar. Doctorul cardiolog Benedek Imre a spus în ce condiții a murit fratele său, chirurgul Benedek Istvan, la secția de ATI de la Tîrgu-Mureș. Tratat prin legarea cu forța de pat, până nu a mai fost. 

Cine era obligat să știe încă de la început despre aceste practici de tip Mengele din spitale? Să ceară anchete? Să oprească ororile? “Prințesa” de la Sănătate. Vlad Voiculescu. Este ministrul Sănătății, nu vânzător de baloane în parc. A vrut să ajungă acolo. S-a certat cu primarul Capitalei că nu i-a dat în administrare mai repede cele 19 spitale care sunt în subordinea Consiliului General al Bucureștiului, pe când era viceprimar general. Iată, acum are mult mai multe. Asta a dorit, asta a primit. Controlul spitalelor din România. Controlul lor în beneficiul pacienților. Sau are el o altă unitate de măsură? Controlul spitalelor în alte scopuri?

O șoaptă nu a scos șeful spitalelor din România despre grozăviile mortale din unitățile medicale pe care le păstorește. Pentru ministrul Voiculescu nu există aceste realități? Greu de crezut că nu știa. Puse cap la cap evoluțiile evenimentelor din aceste zile, evidența o spune clar. Știa. Dar nu era pe agenda pregătită. Așa că a recurs la îngroparea subiectului cumplit prin lansarea unei alte teme. Obsesive pentru el. Imaginea personală. 

Și-a pus consilierul onorific de la minister, o beizadea din Craiova pe nume Ștefan Voinea, să arunce pe FB ministerului Sănătății listele brute cu datele privind procesul de vaccinare din țară. Numitul Voinea care în calitate de consilier onorific nu are nici o atribuție în minister, a accesat ilegal, ca un hacker, Registrul Electronic Național de Vaccinare și a postat listele amintite. Sub comanda și protecția lui Voiculescu care glorios a scris pe FB personal că “Misiunea mea la minister este să promovez transparența.” Serios? Ce interesant! Românii au crezut că misiunea lui este să gestioneze și să îmbunătățească sistemul de sănătate, nu cultul personalității personale.

Scandalul provocat ca urmare a publicării datelor brute privind procesul de vaccinare și-a atins scopul. Pentru că scandalul bate drama. Mass-media au prioritizat subiectul privind publicarea listelor cu date, implicit efectele lui aiuritoare prin crearea unei breșe în sistemul de siguranță națională, asezonat cu reacțiile politicienilor de top: premier, ministrul de Interne, ministrul Apărării. 

Morții cu morții, vii cu vii. Subiectul nenorocirilor din spitale a fost expediat ministerial pe paturile unde mor pacienții legați cu forța. Voiculescu și trupa lui de 22 de consilieri au ocupat scena publică cu țopăiala pe refrenul “Ce transparenți suntem noi! Asta este misiunea ministerului Sănătății!”. Și în România nu numai în America sunt destule minți naive care cred în curcubee.

Patetic, Voiculescu a povestit pe FB personal cum a urmărit el transparența asta încă din primul mandat de ministru, încă din 2016 când a comandat unui cameraman să-l filmeze în permanență cum face el revoluții în sistemul de sănătate. 

Da. Așa e. În 2016 a cerut să fie filmat non-stop cum se plimba printre zecile de tineri morți în incendiul de la clubul “Colectiv” întinși pe trotuarul rece de noiembrie. Empatia lui față de victime s-a rezumat la frângerea mâinilor în fața camerei de filmat  și la ochii lăcrimoși exact ca ai lui Meghan Markel de America atunci  când se văieta de rasismul familiei regale britanice. Cățărat pe drama celor peste 60 de tineri morți, Vlad Voiculescu, cu sprijinul unor structuri și persoane interesate și-a comandat atunci filmul “Colectiv.”

Acum nu s-a mai dus cu cameramanul în spitalele groazei unde bolnavii sunt legați forțat de pat până mor, ca să se filmeze cum lăcrimează din nou. A făcut o dată un film profitând de moartea altora. Morțile de acum nu sunt tocmai potrivite pentru marketingul politic, precum atunci. Mai vandabil este refrenul “V-am promis transparență. V-o ofer”. Dar nu transparența privind realitățile mortale din spitalele pe care le gestionează! Ci transparența încordării lui politice cu premierul și cu miniștrii care nu-i sunt pe plac, de Interne și de Apărare.

Este atât de cinic și grotesc modul în care este condus ministerul Sănătății încât, în plină manifestare de “transparență” aplicată prin îngroparea subiectului privind moartea bolnavilor încătușați cu fașe de paturi, Meghan Markle de România a fost abandonat de doi consilieri. Nu onorifici. Oficiali. Purtătorul lui de cuvânt și consilierul personal. Și-au dat demisia. După doar două luni de activitate. De frică? De rușine?

Ce așteaptă parchetele din România? Să-i invite ministrul Sănătății să ancheteze abuzurile mortale din spitale? Sau câți pacienți mai așteaptă procurorii să moară până vor demara anchete? Doar cu ancheta deschisă la Sibiu nu se face primăvară. Mai ales că fenomenul în cauză, continuă. 

Pe Meghan Markle de România nu îl doare capul de morții din spitale. Suntem în 2021, nu în 2016. Nu mai face un film. Nici de anchete nu se teme.Tocmai ce i-a explicat partenerul lui politic, vicepremierul Dan Barna, cum stă acum treaba: “Nu vorbesc depre corupție, despre porcării. Alea sunt marginale în realitate. Nu e o problemă”. Cam la fel ca Barna se pronunța și fostul premier Adrian Năstase în anul 2003: “Dacă este o problemă, spuneți măi băieți, cine e ăla corupt pe care să-l împușcăm pe stadion? Ne tot plimbăm cu corupția în gură!”

Nu freamătă deloc urechile lui Vlad Voiculescu și Dan Barna? Și-au pierdut atât de repede memoria? “Corupția ucide” este sloganul cu care reprezentanții USR-PLUS au sedus destule minți naive nu cu multă vreme în urmă. Între timp și-au pierdut și mesajul “Fără corupți în funcții publice”. La ce oameni au promovat în funcții alese sau în funcții guvernamentale au demonstrat că nu au citit nici măcar poveștile clasice atunci când erau mici. “Împăratul e gol” poate lor le pare a fi un un hit, nu o poveste cu tâlc.

Da, Vlad Voiculescu. Corupția ucide. La modul propriu, în ministeriatul actual al Sănătății. Și aici se termină similitudinile dintre Meghan Markle de America și Meghan Markle de România. Pe prima o caracterizează ridicolul. Nu e mortal. Pe al doilea îl caracterizează o indolență și o ipocrizie fără limite. În acest moment, mortale.

sursa: evz.ro autor: Ada Meseșan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.