În acest articol îți vom prezenta o listă cu alimente care ard grăsimile cât vezi cu ochii și te ajută să slăbești. Totuși, trebuie să știi că aceste alimente vor funcționa la adevărata lor capacitate dacă fac parte dintr-o dietă sănătoasă. Mai multe detalii, în continuare.
Alimentele care te ajută să arzi calorii
1. Semințele de in. Cine ar fi crezut că o plantă folosită de multă vreme în industria textilă are atât de multe beneficii pentru sănătate? Astăzi, în nutriție, semințele de in sunt considerate a fi un „superaliment“ deoarece reprezintă o sursă excelentă de de fibre și acizi grași Omega-3, care ajută la controlarea senzaţiei de foame. Le poți servi integrate în salete, ciorbe, cu iaurt, etc.
2. Legumele verzi. Teoretic, ne dorim cu toții să avem o dietă echilibrată, care să se transforme într-un stil de viață sănătos și, totodată, să avem control asupra numărului de kilograme. Ei bine, pentru asta trebuie să includem în alimentația noastră legumele verzi, căci au valoare nutritivă mare, puţine calorii şi oferă o senzație de sațietate.
3. Sucul de legume. Beneficiile sucurilor naturale sunt, în principal, aceleași ca și cele ale fructelor și legumelor din care sunt preparate. Astfel, sucurile de morcovi, ţelină, castraveţi, roşii, etc., sunt sănătoase şi pline de vitamine, antioxidanţi şi minerale, și îți vor oferi un surplus de energie, ajutând, totodată, la tonifierea şi detoxifierea organismului.
4. Ovăzul. Fulgii de ovăz reprezintă o sursă bogată de fibre, în special beta-glucan, și au un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți, ceea ce te va face să te simți sătul/ă chiar şi la câteva ore după ce l-ai consumat la micul dejun, de exemplu.
5. Ceaiul verde. Acesta este bogat în antioxidanți benefici pentru sănătatea organismului, fiind ideal pentru curele de detoxifiere. Ceaiul verde reduce pofta de dulce ori sărat, iar catehinele din frunze împiedică dezvoltarea celulelor grase din ţesuturi, reducând astfel depozitele de grăsime. Totodată, ceaiul verde reglează nivelul de zahăr din sânge și ține sub control senzația de foame.
6. Sucul de legume. Beneficiile sucurilor naturale sunt, în principal, aceleași ca și cele ale fructelor și legumelor din care sunt preparate. Astfel, sucurile de morcovi, ţelină, castraveţi, roşii, etc., sunt sănătoase şi pline de vitamine, antioxidanţi şi minerale, și îți vor oferi un surplus de energie, ajutând, totodată, la tonifierea şi detoxifierea organismului.
7. Ovăzul. Fulgii de ovăz reprezintă o sursă bogată de fibre, în special beta-glucan, și au un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți, ceea ce te va face să te simți sătul/ă chiar şi la câteva ore după ce l-ai consumat la micul dejun, de exemplu.
8. Ceaiul verde. Acesta este bogat în antioxidanți benefici pentru sănătatea organismului, fiind ideal pentru curele de detoxifiere. Ceaiul verde reduce pofta de dulce ori sărat, iar catehinele din frunze împiedică dezvoltarea celulelor grase din ţesuturi, reducând astfel depozitele de grăsime. Totodată, ceaiul verde reglează nivelul de zahăr din sânge și ține sub control senzația de foame. (sursa)