Hidrologii anunță că începând de luni vor intra în vigoare alerte de viituri de tip cod portocaliu și galben pe râuri din 14 județe. În această dimineață, meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme severă în 16 județe, valabilă până la noapte.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) e emis, luni, două avertizări Cod galben și una Cod portocaliu care anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din județele Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Constanţa şi Tulcea.

Bazinele vizate sunt Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Desnăţui, Jiu, Olt şi râurile din Dobrogea.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul luni ora 16.00 – ora 22.00 pe unele râuri mici din judeţele: Bihor, Arad, Timiş şi Caraş Severin.

Articolul precedentIndustriile în care sunt preconizate scumpiri. Românii s-ar putea lovi de prețuri mai mari în construcții
Articolul următorCalendarul protestelor: Profesorii fac miting marți la Cotroceni, urmează sindicaliștii din sănătate, penitenciare, poliție, CFR Călători dar și transportatorii